Mehiläinen mukana Korvaamattomat-dokumenttisarjassa – esitetään MTV3-kanavalla 26.2. alkaen

Korvaamattomat-dokumenttisarja kuvaa hoitotyön arkea ja hoitajapulan vaikutuksia hoitajien näkökulmasta ja heidän äänellään. Tuotantoyhtiö Smidigin tuottama sarja esitetään MTV3-kanavalla helmi-maaliskuussa. Mehiläinen on mukana mahdollistamassa dokumenttia.

Kolmeosainen Korvaamattomat-dokumenttisarja kuvaa hoitajien itsensä kertomana sitä, kuka meitä hoitaa, mikä työssä haastaa ja mitä ratkaisuja hoidon ja hoivan ammattilaiset näkevät sote-toimialan henkilöstöpulaan.

- Dokumentti on arvostuksenosoitus Suomen suurimpiin ammattiryhmiin kuuluville ihmisille, hoitotyön ammattilaisille, jotka tekevät suurella sydämellä ympäri Suomen sosiaali- ja terveydenhuollon yksiköissä tärkeää ja merkityksellistä työtä. Samalla se on hoitajien puheenvuoro kaikille meille, jotka asioimme sote-palveluissa, kuvailee Mehiläisen henkilöstöjohtaja Tatu Tulokas.

- Alalla on haasteita ja niistä on tärkeä puhua, mutta yhtä tärkeää on nostaa esiin onnistumisia ja ratkaisuja. Niitä Korvaamattomat-dokumenttisarja kerää nyt hoitajien ja asiantuntijoiden kertomana yhteen, Tulokas toteaa.

Dokumentti kuljettaa katsojia hoitajien mukana uravalinnan tärkeistä hetkistä leikkaussaleihin ja sosiaalipalveluiden asumisyksiköihin – sekä viimeisessä jaksossa työperäisen maahanmuuton teemoissa myös toiselle puolelle maapalloa, jossa tutustutaan muun muassa Mehiläisen kansainväliseen hoitajarekrytointiin keskittyvän HSS:n* toimintaan filippiiniläistaustaisten hoitajien kokemusten kautta.

- Hoitotyö on historiallisessa murroskohdassa väestön ikääntyessä. Koronapandemian jälkeinen työntekijäpula haastaa alaa samalla, kun suuri joukko hoitajia eläköityy. Sosiaali- ja terveyspalveluja ei voi enää tuottaa samoilla vanhoilla keinoilla ”kuin ennen vanhaan”. Meidän on oltava uteliaita ja rohkeita tilanteen ratkaisuissa, sanoo Tulokas.

Dokumentissa on mukana eri alojen hoitajia, esimerkiksi sairaanhoitajia, lähihoitajia ja työterveyshoitajia. Hoitajat tulevat monipuolisista taustoista ympäri Suomen esimerkiksi Mehiläisen terveysasemalta, sairaalasta ja työterveyden yksiköstä, päihde- ja mielenterveyspalveluja tarjoavasta Ykköskodista sekä ikääntyneiden palveluasumista tarjoavasta Mainiokodista. Mukana on myös muissa julkisissa ja yksityisissä sote-toimialan toimipisteissä työskenteleviä hoitajia.

- Haluan kiittää lämpimästi dokumentissa esiintyviä haastateltavia. Hoitajat ovat kriittisen tärkeä ammattiryhmä niin kaikille suomalaisille, kuin meille Mehiläisessä. On hienoa päästä mahdollistamaan dokumentti yhdessä MTV3-kanavan ja tuotantoyhtiö Smidigin kanssa, iloitsee Mehiläisen työnantajabrändistä vastaava Reetta Rautkivi lopuksi.

Korvaamattomat-dokumenttisarja esitetään kolmessa osassa MTV3-kanavalla sunnuntaisin 26.2., 5.3. ja 12.3. klo 22.35. Sarjan osat tulevat katsottavaksi myös suoratoistopalvelu Katsomoon esityspäivien mukaisesti.

*) Mehiläisen Healthcare Staffing Solutions (HSS) on vuonna 2020 perustettu henkilöstön rekrytointi- ja koulutusyhtiö, jonka tavoitteena on ratkaista kasvavaa hoivakotien henkilöstötarvetta työperäisen maahanmuuton avulla.


Uutinen julkaistu 8.2.2023