Mehiläinen mukana Accenture Accelerator –startupkiihdyttämössä

Accenture Accelerator –kiihdyttämö yhdistää yritykset, startup –yritykset ja opiskelijat ohjelmassa, jonka tavoitteena on luoda uusia tuoteinnovaatiota sekä businessmalleja ohjelmaan osallistuville yrityksille. Mehiläinen on Accelerator –kiihdyttämössä mukana tuomassa startup-yrityksille mielenkiintoisia asiakastarpeita ratkaistavaksi.
- Haluamme olla etulinjassa kehittämässä uusia palveluita, jotka vastaavat asiakkaidemme arkisiin terveyshaasteisiin yksilöllisesti, viimeisintä teknologiaa ja digitaalisia kanavia hyödyntäen, toteaa sähköisestä liiketoiminnasta vastaava johtaja Ossi Laukkanen Mehiläisestä.
- Suomalaisessa startup-yhteisössä on valtavasti potentiaalia ja haluamme mahdollistaa yhteisen innovoinnin tavoitteemme saavuttamiseksi. Lisäksi Accenture tuo mukaan oman laajan ja globaalin osaamisensa. Mikä olisikaan parempi ympäristö luoda jotain uutta ja mullistavaa asiakaskunnallemme, sanoo Laukkanen.

Personoituja palveluja ennaltaehkäisyyn ja sairaanhoitoon

Tärkeitä teemoja ohjelmassa ovat personoidut palvelut, liittyen erityisesti sairauksien ennaltaehkäisyyn, mutta myös sairauksien hoitoon. Mehiläinen haluaa oppia lisää myös tekoälyn soveltamisesta terveystoimialalla. Kiihdytysohjelmaan Mehiläisen kumppanina osallistuvat startup-yritykset ovat jo ansainneet kannuksiaan näiden teemojen osalta, ja odotuksena onkin konkreettisia palveluita, liiketoimintamalleja ja –ideoita.
- Tavoitteenamme on luoda ikään kuin automatisoitu ”terveysapulainen” kulkemaan asiakkaidemme mukana arjessa. Ihannetilanteessa palvelusta olisi apua niillekin, jotka eivät sairaanhoitopalveluita tarvitse, kuvailee Laukkanen.
- ”Terveysapulainen” voisi personoidusti omaan terveystietoon perustuen suositella muun muassa tilanteeseen sopivan ruokavalion esimerkiksi raskauden tai antibioottikuurin ajaksi. Malli toimisi myös tulevaisuuden hoidon tarpeen arviointina, joka hyödyntää asiakkaan omaa oirekuvaa kaiken terveystiedon lisäksi. Tällöin voitaisiin tarjota täysin yksilöllinen hoitopolku jokaiselle, sanoo Laukkanen.
Mehiläinen työskentelee Accenture Accelerator-kiihdyttämössä viiden startupin - Disken, Get Jennyn, Klinikin, Good life technologyn ja Wondrwallin - kanssa.
Kiihdyttämö huipentuu Slush 2017 –tapahtumassa, jossa valitaan pitchausten perusteella palkittavat startupit.

Uutinen julkaistu 5.10.2017