Mehiläinen laajenee Kouvolaan - AMedi Mehiläisen omistukseen

AMedi Lääkärikeskus ja sairaala siirtyi 21.10.2010 allekirjoitetun kaupan mukaisesti Mehiläisen omistukseen. AMedi on täyden palvelun lääkärikeskus ja sairaala jonka palvelutarjonta kattaa erikoislääkäripalvelut, työterveyshuollon sekä leikkausta vaativat toimenpiteet yhdessä kuvantamis- ja laboratoriotoimintojen kanssa. Kaupan myötä Mehiläinen palvelee nyt myös Kaakkois-Suomessa Kouvolassa.

AMedi on Kaakkois-Suomen kattavin lääkärikeskus- ja sairaalapalveluiden tuottaja. Lääkärikeskus on perustettu vuonna 1990 ja se toimi Kymenlaakson Lääkäripalvelu Oy:n nimellä vuoteen 2008. Toiminnan kasvettua vuonna 2008 avattiin lääkärikeskus- ja sairaalapalveluita tuottava Amedi Kouvolaan keskeiselle paikalle, Kauppamiehenkatu 4:ään.

”Olemme todella iloisia AMedin siirtymisestä osaksi Mehiläistä. AMedin monipuoliset lääkäri- ja sairaalapalvelut sopivat hyvin Mehiläisen laajaan palvelutarjontaan. Lisäksi AMedin toimintaprosessit ovat hyvässä kunnossa ja myös AMedi on laatusertifioitu yritys, kuten Mehiläinenkin”, kertoo Mehiläisen lääkärikeskus- ja sairaalalinjojen liiketoimintajohtaja Kai Vesterinen.

”Amedillä on ammattitaitoinen lääkärikunta ja henkilöstö, joka siirtyy kokonaisuudessaan Mehiläiseen. Uskomme, että Amedi osana Mehiläistä pystyy palvelemaan asiakkaita Kaakkois-Suomessa entistäkin paremmin. Tavoitteemme on laajentaa toimintaa tulevaisuudessa merkittävästi”, Vesterinen jatkaa.

”Olemme erittäin tyytyväisiä syntyneestä sopimuksesta. Mehiläinen tarjoaa meille vahvan ja tavoitteellisen tuen liiketoimintamme kasvattamiseen sekä osaamisen kehittämiseen. AMedi jatkaa toimintaansa Kouvolassa innolla. Yrityksemme nimi vaihtuu lähitulevaisuudessa Mehiläinen Kouvolaksi”, kertoo Timo Kamppari, AMedin toimitusjohtaja.

Lisätietoja antavat

Kai Vesterinen, liiketoimintajohtaja, lääkärikeskukset ja sairaalat, Mehiläinen Oy,
p. 040 545 9259
Timo Kamppari, toimitusjohtaja, AMedi Oy, p. 044 540 8500

Mehiläinen-konserni on tunnetuin ja arvostetuin yksityinen terveydenhuolto- ja sosiaalipalvelujen tuottaja Suomessa. Mehiläisen valtakunnallinen palveluverkosto tarjoaa monipuoliset sosiaali- ja terveyspalvelut yksityis-, yritys- ja kunta-asiakkaille. Vuonna 1909 perustetussa Mehiläisessä työskentelee noin 2000 henkilöä ja 1900 ammatinharjoittajalääkäriä. Mehiläinen-konsernin liikevaihto vuonna 2009 oli 167 miljoonaa euroa. Mehiläinen kuuluu pohjoismaiseen Ambea-konserniin, joka on yksi Euroopan suurimmista terveys- ja hoivapalveluiden tarjoajista.


Uutinen julkaistu 22.10.2010