Mehiläinen laajenee Kauhavalla - Hoivakartano Oy Mehiläiselle

Mehiläinen Kuntapalvelut aloittaa dementikoille ja mielenterveyskuntoutujille monipuolisen palvelutarjonnan Kauhavalla Härmän Palvelukeskuksen alueella. Asumispalveluita muistisairaille tarjoava Hoivakartano siirtyi 7.4.2011 toteutetulla kaupalla osaksi Mehiläistä.

Hoivakartano Oy on Härmän Palvelukeskuksen alueella toimiva hoivakoti muistisairaille. Vuodesta 2006 toimineella Hoivakartanolla on 27 asukaspaikkaa kahdessa yksikössä. Hoivakodin toiminta jatkuu ennallaan ja henkilöstö siirtyy vanhoina työntekijöinä Mehiläiseen. Myös Hoivakoti Hellan toiminta on siirtynyt Härmän Palvelukeskukseen ja Mehiläinen on lisännyt siellä asiakaspaikkojen määrää merkittävästi. Alkuvuoden aikana myös Mehiläisen lastensuojelupalvelut Kauhavalla ovat laajentuneet lastensuojeluyksikkö Pihapuun laajennuksen myötä.

”Kunta-asiakkaamme ovat ottaneet meidät innostuneesti vastaan ja haluamme kehittää ja laajentaa palveluitamme Härmän Palvelukeskuksessa. Palvelukeskuksen upea historiallinen miljöö on virikkeellisenä ja kauniina alueena luonteva hoitopaikka ikääntyneiden hoitoon. Tulemme hyödyntämään alueen mahdollisuuksia ja täysin tämän päivän palveluasumisen vaatimuksiin saneerattuja uusia tiloja”, kertoo Teemu Annala, liiketoimintajohtaja Mehiläinen Kuntapalveluista.

”Kauhava ja sen lähialueet muodostavat toiminnassamme merkittävän osaamiskeskittymän ikäihmisten, mielenterveyskuntoutuksen ja lastensuojelun palveluissa. Työllistämme alueella jo lähes 80 työntekijää. Mehiläinen on otettu hyvin vastaan turvallisena työnantajana, joka tarjoaa osaajille monipuolisia kehittymismahdollisuuksia. Se luo tekemiseemme hyvän pohjan ja panostamme edelleen toiminnan kehittämiseen ja kasvuun”, Annala jatkaa.

”Kauhavan kaupungissa seuraamme ilolla ja mielenkiinnolla Mehiläisen halua panostaa alueemme ikääntyneiden, mielenterveyskuntoutujien ja lastensuojeluasiakkaiden palveluihin. Mehiläisen kiinnostus Härmän Palvelukeskuksen kehittämiseen alueemme vetovoimaiseksi toimintakeskittymäksi palvelee niin Kauhavaa kuin myös lähiseutua erinomaisesti”, toteaa Kauhavan kaupunginjohtaja Harri Mattila.

”Yhteistyössä Mehiläisen kanssa pystymme tulevaisuudessa keskittymään entistä paremmin resurssein muistisairaiden hoidon kehittämiseen ja palveluiden laajentamiseen. Mehiläisen inhimillinen ja asiakaskeskeinen toimintamalli on yhtenevä Hoivakartanossa toteutettujen näkemysten kanssa. Odotan innolla yhteistyön syventymistä”, iloitsee vastaava hoitaja Sari Autio Hoivakartanosta.

Lisätietoja:
Mehiläinen Kuntapalvelut, liiketoimintajohtaja, Teemu Annala, p. 040 533 7568
Hoivakartano, vastaava hoitaja, Sari Autio, p. 0400 930 186

Mehiläinen Kuntapalvelut tarjoaa laadullisesti korkeatasoisia ja kustannustehokkaita palveluita kunnille, kuntayhtymille ja sairaanhoitopiireille. Palvelutarjontaan kuuluu asumispalveluiden lisäksi lastensuojelu- ja mielenterveyskuntoutuspalvelut sekä perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon palvelut. Mehiläinen Kuntapalveluiden tavoitteena on luoda ja kehittää asiakaslähtöisiä palvelumalleja sosiaali- ja terveyspalvelun kaikille sektoreille.


Uutinen julkaistu 7.4.2011