Mehiläinen Kuntapalvelut kehittää ikääntyneiden palvelutarjontaa Kainuussa

Palvelukoti Onni ja Mehiläinen kumppanuuteen

Kajaanissa ja Salmijärvellä toimiva Palvelukoti Onni siirtyi 30.5.2011 toteutetulla yrityskaupalla osaksi Mehiläistä. Kaupan myötä Mehiläinen Kuntapalveluiden palvelutarjonta Kajaanissa laajeni ikääntyneiden tehostettuun asumispalveluun. Mehiläisellä on jo aiemmin ikääntyneiden tehostettua asumispalvelua Kainuun Sotkamossa ja Kuhmossa. Samoilla paikkakunnilla on palvelukodit myös mielenterveyskuntoutujille.

Tehostettua palveluasumista tarjoava Palvelukoti Onni Oy on perustettu marraskuussa 2005 ja työllistää Kajaanissa ja Salmijärvellä sijaitsevissa toimipisteissään 16 henkilöä. Onnin palveluihin kuuluu tehostetun palveluasumisen lisäksi kotipalvelu ja muun muassa lounaspalveluita tarjoava Onnin Olohuone Kajaanin Kauppakadulla. Palvelukoti Onnin vetäjä, yrittäjä Riikka Pikkarainen, jatkaa palvelukodin johdossa. Palvelukoti Onnin yhteensä 26 asukkaasta huolehtiva henkilöstö siirtyy vanhoina työntekijöinä Mehiläiseen.

”Haluamme kehittää ja laajentaa palvelukoti Onnin laadukasta ja ihmislähtöistä hoivaa. Salmijärvi historiallisena ympäristönä on luonnonläheinen ja kehittyvä usean toimijan palvelukotikokonaisuus. Keskustassa sijaitsevat Onnin tilat tarjoavat kaupungin ikäihmiselle virikkeellisen ruokailu- ja pistäytymispaikan, jossa tulemme kehittämää päiväohjelmaa kävijöiden toiveita kuunnellen”, kertoo Petri Kokkonen, asumispalveluiden sektorijohtaja Mehiläinen Kuntapalveluista.

Kainuu muodostaa toiminnassamme merkittävän osaamiskeskittymän ikäihmisten ja mielenterveyskuntoutuksen palveluissa. Tulemme avaamaan Kajaaniin uuden ikääntyneiden hoivakodin, jossa asukkaiden erityistarpeet huomioidaan rakennuksen suunnittelussa, värimaailmassa ja asukkaita hoitavan ammattihenkilöstön näkökulmasta”, Kokkonen jatkaa. ”Työllistämme Kainuussa vuoden sisällä jo yli 100 työntekijää. Mehiläinen on otettu hyvin vastaan turvallisena työnantajana, joka tarjoaa osaajille monipuolisia kehittymismahdollisuuksia. Se luo tekemiseemme hyvän pohjan.”

”Onnissa on tärkeää, että asukkaat ja heidän läheisensä voivat kokea ilmapiirin leppoisana, kiireettömänä ja positiivisena. Onnissa on aikaa asukkaille ja omaisille ja he voivat tuntea olevansa ainutlaatuisia ja arvokkaita. Onni on luonut paikkansa Kainuussa ansaitsemalla asiakkaiden tyytyväisyyden ja luottamuksen. Mehiläisen inhimillinen ja asiakaskeskeinen toimintamalli on yhtenevä Onnissa toteutettujen näkemysten kanssa. Odotan innolla yhteistyön syventymistä”, iloitsee yrittäjä Riikka Pikkarainen Palvelukoti Onnista.

Lisätietoja:
Mehiläinen Kuntapalvelut, asumispalveluiden sektorijohtaja, Petri Kokkonen, p. 050 3100 432
Mehiläinen kuntapalvelut, ikäihmisten palveluiden johtaja, Petri Luukkonen, p. 0400 424 689
Palvelukoti Onni, yrittäjä, Riikka Pikkarainen, p. 050 592 0458

Mehiläinen Kuntapalvelut tarjoaa laadullisesti korkeatasoisia ja kustannustehokkaita palveluita kunnille ja kuntayhtymille. Palvelutarjontaan kuuluvat asumispalveluiden lisäksi lastensuojelu- ja mielenterveyskuntoutuspalvelut sekä perusterveydenhuollon ja kotihoidon palvelut. Mehiläinen Kuntapalveluiden tavoitteena on luoda ja kehittää asiakaslähtöisiä palvelumalleja sosiaali- ja terveyspalvelun kaikille sektoreille.

Mehiläinen-konserni on tunnetuin ja arvostetuin yksityinen terveydenhuolto- ja sosiaalipalvelujen tuottaja Suomessa. Mehiläisen valtakunnallinen palveluverkosto tarjoaa monipuoliset sosiaali- ja terveyspalvelut yksityis-, yritys- ja kunta-asiakkaille. Vuonna 1909 perustetussa Mehiläisessä palveluita tarjoavat noin 2 000 työntekijää ja 1 900 ammatinharjoittaja. Mehiläinen-konsernin liikevaihto vuonna 2010 oli 193 miljoonaa euroa. Mehiläinen kuuluu pohjoismaiseen Ambea-konserniin, joka on yksi Euroopan suurimmista terveys- ja hoivapalveluiden tarjoajista. www.mehilainen.fi


Uutinen julkaistu 31.5.2011