Mehiläinen Kuntapalveluiden toiminta laajenee - Savonlinnaan uusi lastensuojeluyksikkö ja yksikönjohtajaksi Marika Huupponen

Mehiläinen Kuntapalvelut on yksi Suomen suurimmista lastensuojelupalveluiden tarjoajista. Palveluverkostomme on maanlaajuinen ja yhdeksäs palveluyksikkömme avautuu Savonlinnaan 15. tammikuuta 2010. Uuden yksikön nimi on Sonetti.

Lastensuojeluyksikkö Sonetti sijaitsee luonnonkauniilla alueella järven rannalla Savonlinnan Pihlajaniemessä. Yksikön asiakaskunta muodostuu pääasiassa Savon kaupungeista ja kunnista ja palvelut tarjotaan lastensuojelun tarpeisiin.

Sonetin johtajaksi on nimitetty yhteiskuntatieteiden maisteri Marika Huupponen. Huupposella on pitkäaikainen kokemus lastensuojelupalveluista ja hän siirtyy Mehiläinen Kuntapalveluiden palvelukseen Juvan sosiaalityöntekijän virasta.

"Otan innostuneena uuden haasteen vastaan. Mehiläinen Kuntapalvelut on lähtenyt ennakkoluulottomasti kehittämään lastensuojelupalveluita laajasti ja monialaisesti ja olen iloinen, että Savonlinnan yksikkömme on mukana kehityksen ytimessä", yksikönjohtaja Marika Huupponen aloittaa. "Yksikkömme on 14-paikkainen ja se tulee tarjoamaan lastensuojelun sijaishuollon palveluita 7-18-vuotiaille huostaanotetuille tai avohuollon tukitoimin sijoitetuille lapsille ja nuorille. Yksikkö toimii kahden osaston mallilla", Huupponen jatkaa.

"Tuomme Savonlinnaan palvelukonseptin, joka pyrkii vastaamaan lastensuojelupalveluiden tämän päivän haasteisiin", Mehiläinen Kuntapalveluiden kasvatuksellinen johtaja Matti Kauppi kertoo. "Yksikkömme palvelumallin avaintekijöitä ovat lapsen tai nuoren ja koko perheen vahvuudet huomioiva lähestymistapa, perhe- ja kuntoutujakeskeisyys sekä psykiatrinen tuki ja kuntoutuminen. Palvelumallin toimivuus varmistetaan moniammatillisella työryhmällä, jolla löytyy vahva osaaminen sosiaali- ja terveysalalta sekä kokemusta lastensuojelutyöstä."

"Mehiläinen Kuntapalveluiden toiminnan laajuus ja monipuolisuus tekee meistä todellisen vaihtoehdon julkisen sektorin yhteistyökumppaniksi", Mehiläinen Kuntapalveluiden liiketoimintajohtaja Teemu Annala aloittaa. "Kokonaisvaltainen ajattelu ja innovatiivinen palveluiden ja hoitomallien kehitys mahdollistavat oikeat palvelut oikeaan tarpeeseen. Se merkitsee joustavaa palveluiden saatavuutta ja samaan aikaan alhaisempia hoidon kokonaiskustannuksia. Toteutuakseen se kuitenkin edellyttää, että nykyisiä palvelurakenteita ja niiden toimivuutta arvioidaan kriittisesti. On ilahduttavaa, että olemme täällä Savossa saaneet ennakkoluulottomia kuntia mukaan miettimään asioita yhdessä uudelleen", Annala jatkaa.

Lisätietoja:

Yksikönjohtaja Marika Huupponen, p. 050 300 8173
Kasvatuksellinen johtaja Matti Kauppi, p. 050 404 5144

Mehiläinen-konserni on tunnetuin ja arvostetuin yksityinen terveydenhuolto- ja sosiaalipalvelujen tuottaja Suomessa. Mehiläisen valtakunnallinen palveluverkosto tarjoaa monipuoliset sosiaali- ja terveyspalvelut yksityis-, yritys- ja kunta-asiakkaille. Mehiläinen Kuntapalveluilla on kahdeksan lastensuojelun sijaishuolloin palveluita tarjoavaa palveluyksikköä, joista useat toimivat Leivoyhtiöt-yritysnimen alla. Vuonna 1909 perustetussa Mehiläisessä työskentelee noin 1700 henkilöä ja 1900 ammatinharjoittajalääkäriä. Mehiläinen-konsernin liikevaihto vuonna 2008 oli 136 miljoonaa euroa. Mehiläinen kuuluu pohjoismaiseen Ambea-konserniin, joka on yksi Euroopan merkittävimmistä terveys- ja hoivapalveluiden tarjoajista.

www.mehilainen.fi


Uutinen julkaistu 1.12.2009