Mehiläinen Kuntapalveluiden lastensuojelupalvelut vahvassa kehityksessä

Mehiläinen Kuntapalvelut on yksi Suomen suurimmista lastensuojelupalveluiden tarjoajista. Palveluverkostomme on maanlaajuinen ja yhdeksäs palveluyksikkömme avautuu tammikuussa 2010 Savonlinnaan. Vahvistamme organisaatiotamme vastataksemme paremmin toimialan tulevaisuuden haasteisiin.

KTM Markus Jussila aloittaa Mehiläinen Kuntapalveluiden lastensuojelupalveluiden sektorijohtajana 30.11.2009 Jussila siirtyy Mehiläiseen Visualweb Oy:n toimitusjohtajan paikalta. Jussilalla on erityisen vahva kokemus nopeasti kasvavan liiketoiminnan kehittämisestä ja kunta-asiakkaiden kumppanuusyhteistyöstä sekä asiakkuuden hallinnasta.

"Lastensuojelupalvelut elävät Suomessa erittäin mielenkiintoista murrosvaihetta ja on hienoa päästä mukaan kehittämään yhteiskunnallisesti merkittävää palvelusektoria. Mehiläinen-konsernin vahva asema kotimaisilla terveys- ja sosiaalipalveluiden markkinoilla mahdollistaa vakaan kehitysympäristön ja vahvat resurssit vastata yhteiskunnan huutoon entistä monipuolisempien lastensuojelupalveluiden kehittämisessä", Jussila sanoo.

Lastensuojelupalveluiden kasvatuksellinen johtaja Matti Kauppi näkee palvelutarpeissa merkittävän muutostrendin. "Yhä useammin sijaishuollon yksiköiden tulee kyetä antamaan tukea ja kuntoutusta myös mielenterveysongelmiin. Kuntoutuksessa huomioidaan kuntoutettavan lisäksi perheen tarvitsema tuki ja yhteistyö sivistystoimen kanssa. Vastaavasti sijaishuollon palveluissa avohuollon tukitoimin sijoitettujen määrän lisääntyminen edellyttää perhetyöltä täysin uudenlaista ammattimaisuutta vanhemmuuden tukemisessa sekä perheen yhtenäisyyden rakentamisessa ja turvaamisessa. Tämä kaikki vaatii palveluiden tuottajilta vahvaa näkemystä ja kykyä palveluiden kehittämiseen. Me Mehiläinen Kuntapalveluissa katsomme luottavaisena tulevaisuuteen", Kauppi kertoo.

Lastensuojelun sijaishuollon palveluiden lisäksi tarvitaan entistä enemmän resursseja ennalta ehkäisevään perhetyöhön. Mehiläinen Kuntapalvelut vastaa palvelutarpeeseen ja lähtee kehittämään perhekuntoutusta omana palvelukokonaisuutenaan.

Vaativan erityistason perheterapeutti Merita Kattelus aloittaa 1.12.2009 lastensuojelupalveluiden perhetyön koordinaattorina. Katteluksella on yhdeksän vuoden kokemus lastensuojelusta sijaishuollon ja avopalveluiden työntekijänä ja yrittäjänä. "Laaja-alainen kokemukseni lastensuojelusta ja kuntayhteistyöstä ovat vakuuttaneet minut siitä, että entistä voimakkaampi panostus perheiden parissa tehtävään työhön tuo sekä inhimillisesti ja yhteiskunnallisesti katsoen että kuntatalouden näkökulmasta parhaan tuloksen. Vuosien työskentely perhekuntoutusyksikössä kymmenien perheiden kanssa on tuonut tuloksia; iso määrä perheistä on säilynyt ehyenä ja kunta-asiakkaamme ovat säästäneet kalliissa sijaishuollon palveluissa. Näitä onnistumisia ja käytännössä testattua palvelukonseptia alamme nyt kehittää Mehiläinen Kuntapalveluissa valtakunnallisesti", Kattelus valottaa.

"Olen iloinen, että lastensuojelupalveluidemme kehitystyö on saanut merkittävää lisäosaamista", liiketoimintajohtaja Teemu Annala toteaa. "Uusien avainhenkilöiden lisäksi meillä työskentelee vahva lähes 150 osaajan joukko kunta-asiakkaidemme palveluiden käyttäjien - lasten, nuorten ja perheiden - parissa. Mehiläinen Kuntapalvelut profiloituu korkean ammattitaidon ja monipuolisen palveluvalikoiman ansiosta jo nyt toimialan suunnannäyttäjiin lastensuojelupalveluissa ja se vahvistaa toimintamme tavoitetta "innovatiivisuutta palveluihin ja lisäarvoa asiakkaalle".

Lisätietoja:

Liiketoimintajohtaja Teemu Annala, p. 040 533 7568
Kasvatuksellinen johtaja Matti Kauppi, p. 050 404 5144
Perhetyön koordinaattori Merita Kattelus, p. 040 731 4663


Mehiläinen-konserni on tunnetuin ja arvostetuin yksityinen terveydenhuolto- ja sosiaalipalvelujen tuottaja Suomessa. Mehiläisen valtakunnallinen palveluverkosto tarjoaa monipuoliset sosiaali- ja terveyspalvelut yksityis-, yritys- ja kunta-asiakkaille. Mehiläinen Kuntapalveluilla on kahdeksan lastensuojelun sijaishuolloin palveluita tarjoavaa palveluyksikköä, joista useat toimivat Leivoyhtiöt-yritysnimen alla. Vuonna 1909 perustetussa Mehiläisessä työskentelee noin 1700 henkilöä ja 1900 ammatinharjoittajalääkäriä. Mehiläinen-konsernin liikevaihto vuonna 2008 oli 136 miljoonaa euroa. Mehiläinen kuuluu pohjoismaiseen Ambea-konserniin, joka on yksi Euroopan merkittävimmistä terveys- ja hoivapalveluiden tarjoajista.


Uutinen julkaistu 26.11.2009