Mehiläinen ja Mediverkko yhdistyvät terveys- ja sosiaalipalvelualan suunnannäyttäjäksi

Mehiläinen ja Mediverkko, kaksi merkittävää suomalaista terveys- ja sosiaalipalveluyritystä, ovat sopineet yhdistymisestään. Mediverkon nykyisestä johdosta ja osakkaista tulee uuden yhtiön omistajia Tritonin ja KKR:n hallinnoimien rahastojen ja Mehiläisen johdon rinnalle.

Yhdistymisellä ei ole vaikutusta henkilöstön työsopimuksiin eikä asiakassopimuksiin. Uuden yhtiön toimitusjohtajaksi tulee Mediverkon perustajaosakas ja nykyinen toimitusjohtaja Janne-Olli Järvenpää.

Kauppa vaatii toteutuakseen kilpailuviranomaisten hyväksynnän. Toimeenpanon odotetaan tapahtuvan tammikuun 2015 loppuun mennessä.

”Mediverkko on ollut edelläkävijä julkisen sektorin terveys- ja sosiaalipalveluiden uudistamisessa yhdessä suomalaisten kuntien kanssa. Yhdistyminen vahvistaa ja nopeuttaa Mehiläisen strategian toteuttamista, sillä Mediverkko täydentää Mehiläisen palveluita ja verkostoa. Yhdessä pystymme palvelemaan asiakkaitamme entistä laaja-alaisemmin”, sanoo Mehiläisen vt. toimitusjohtaja Ove Uljas.

“Mehiläisellä on yli 100 vuoden kokemus yksityisten terveyspalveluiden tuottajana. Kahden hienon yhtiön yhdistyminen on jännittävä uusi alku. Otamme paikkamme terveys- ja sosiaalipalvelualan suunnannäyttäjänä Suomessa. Uusi yhtiö tarjoaa myös entistä monipuolisempia urapolkuja. Tavoitteemme on investoida uusien palveluiden kehitykseen sekä laajentaa nykyistä terveyspalvelu- ja hoivakotiverkostoamme”, toteaa uuden yhtiön toimitusjohtaja Janne-Olli Järvenpää.

Uuden yhtiön avainluvut

 • Liikevaihto 2013 noin 366 miljoonaa euroa, liikevoitto noin 38 miljoona euroa.
 • Yhtiöt investoivat vuonna 2013 Suomeen noin 17 miljoonaa euroa.
 • Yli 100 omaa terveydenhuollon ja hoivan toimintayksikköä eri puolilla Suomea, toimintaa jokaisessa 30 suurimmasta kaupungista.
 • Tarjoaa työtä 9 000 terveydenhuollon ja hoivan ammattilaiselle, yksi suurimmista kotimaisista työnantajista.
 • Yli 3,4 miljoonaa terveydenhuollon asiakaskäyntiä vuosittain yhtiön omissa ja julkisen sektorin toimintayksiköissä.
 • Yli miljoona suomalaista käytti yhtiöiden palveluita viime vuonna.

Uuden yhtiön vahvuudet

 • Yhtiöiden palvelut ja osaaminen täydentävät toisiaan.
 • Mielenkiintoisia urapolkuja terveyden ja hoivan huippuammattilaisten koko työuralle.
 • Ylivertainen palveluvalikoima yksityisasiakkaille, yrityksille ja julkisen sektorin tilaajille.
 • Nopea hoitoon pääsy ja tyytyväiset asiakkaat.
 • Paikalliset lähipalvelut, valtakunnalliset resurssit.
 • Markkinoiden suunnannäyttäjä, joka panostaa kasvuun ja palveluiden kehitykseen.
 • Vahva kumppani kunnille ja kuntayhtymille sosiaali- ja terveydenhuollon rakenteiden uudistuessa.

Mehiläinen ja Mediverkko tarjoavat monipuolisia yksityisiä lääkäri-, hammaslääkäri-, työterveys-, sairaanhoito- ja tutkimuspalveluja Mehiläinen lääkäriasemien ja sairaaloiden kautta sekä Oma Hammaslääkärisi asemien kautta. Julkisen terveydenhuollon kumppanina yhtiöt tarjoavat erikoislääkäri- ja leikkauspalveluita, yksityisesti tuotettuja vapaaseen asiakasvalintaan perustuvia terveysasemapalveluita Oma Lääkärisi -nimellä ja monipuolisia julkisen terveydenhuollon ostopalveluita päivystyksistä lääkärivuokraukseen. Yhtiöt tuottavat myös monipuolisia hoivapalveluita ikääntyneille, vammaisille, mielenterveyskuntoutujille, lapsille ja nuorille kuntien yhteistyökumppanina. Yhtiöt toimivat valtakunnallisesti yli sadan toimipisteen verkostolla ja työllistävät noin 9 000 terveydenhuollon ammattilaista.

www.mehilainen.fi, http://www.mediverkko.fi/ , http://www.omahammaslaakarisi.fi/ , http://www.omalaakarisi.fi/ 

Lisätietoja:

Mikael Lilius, hallituksen puheenjohtaja, Mehiläinen Oy, (yhteydenotot ystävällisesti Mehiläinen Oy, johdon assistentti Reeta Nordström, p. 050 482 0778)
Janne-Olli Järvenpää, toimitusjohtaja, Mediverkko -konserni, p. 040 761 1588
Ove Uljas, vt. toimitusjohtaja, Mehiläinen Oy, p. 0400 605 118

Mehiläinen-konserni on tunnetuin ja arvostetuin yksityinen sosiaali- ja terveydenhuoltopalveluiden tuottaja Suomessa. Mehiläisen valtakunnallinen palveluverkosto tarjoaa monipuoliset sosiaali- ja terveyspalvelut yksityis-, yritys- ja kunta-asiakkaille. Vuonna 1909 perustetussa Mehiläisessä työskentelee noin 6 200 ammattilaista. Mehiläinen-konsernin liikevaihto vuonna 2013 oli 268,5 miljoonaa euroa. www.mehiläinen.fi


Uutinen julkaistu 18.11.2014