Mehiläinen investoinut liikkuvaan magneettikuvauslaitteistoon

Mehiläinen on ottanut käyttöön liikkuvan magneettikuvauslaitteiston eli magneettikuvausrekan. Tutkimuslaitteistoa testataan Turussa kahden viikon ajan. Tämän jälkeen liikkuva magneettikuvauslaitteisto lähtee kiertämään Suomea ennalta sovitun aikataulun mukaisesti.

Magneettirekan avulla Mehiläinen tarjoaa asiakkailleen täyden palvelun tutkimukset myös niissä toimipisteissä, joissa magneettikuvauslaitteistoa ei ole aiemmin ollut saatavilla, kuten esim. Lahdessa, Hämeenlinnassa ja Jyväskylässä.

”Siirrettävä yksikkö on hyvä tapa tarjota palvelut sinne, missä kiinteää magneettikuvauslaitteistoa ei ole. Kuvantamistoimintomme kehittyvät tällä hetkellä nopeasti ja laaja-alaisesti. Ensimmäisen mobiilimagneettimme lisäksi käynnistämme tänä vuonna Oulussa kiinteän magneettikuvausyksikön ja avaamme Porissa uuden kuvantamisyksikön”, kertoo liiketoiminnan kehitysjohtaja ja kuvantamissektorin johtaja Anssi Hartiala Mehiläisestä.

”Mehiläinen erottautuu panostamalla asiakaskokemukseen ja laatuun. Esimerkiksi nivelten tutkimukset voidaan valmistella omissa tiloissaan, erillään magneettikuvaushuoneesta, mutta kuitenkin samoissa tiloissa. Potilaalle magneettikuvauskokemus on pyritty tekemään mahdollisimman miellyttäväksi, mm. tilojen viihtyvyyteen panostamalla. Laatuun kiinnitämme erityistä huomiota ottamalla käyttöön ns. kuvien kaksoisluennan: magneettitutkimuksesta saadut kuvat tulkitsee kaksi, toisistaan riippumatonta radiologia. Tulkintojen pitää olla samanlaiset, ennen kuin vastaukset lähtevät meiltä eteenpäin, kertoo radiologian erikoislääkäri Tomi Pudas, joka organisoi ja koordinoi Mehiläisen ensimmäisen siirreltävän kuvausyksikön toimintaa.

”Magneettikuvausrekassa on oma generaattori, joten se pystyy toimimaan kaikkialla. Tätä ominaisuutta voimme halutessamme hyödyntää esim. urheilutapahtumissa”, Pudas jatkaa.

Magneettikuvausrekassa on mukana magneettitutkimuksiin erikoistunut röntgenhoitaja ja radiologian erikoislääkäri.

Lisätietoja:

Mehiläinen,
Anssi Hartiala,
liiketoiminnan kehitysjohtaja ja kuvantamissektorin johtaja, puh. 040 589 9604
Tomi Pudas, radiologian erikoislääkäri, puh. 050 328 5507

Mehiläinen-konserni on tunnetuin ja arvostetuin yksityinen terveydenhuolto- ja sosiaalipalvelujen tuottaja Suomessa. Mehiläisen valtakunnallinen palveluverkosto tarjoaa monipuoliset sosiaali- ja terveyspalvelut yksityis-, yritys- ja kunta-asiakkaille. Vuonna 1909 perustetussa Mehiläisessä työskentelee noin 1700 henkilöä ja 1900 ammatinharjoittajalääkäriä. Mehiläinen-konsernin liikevaihto vuonna 2009 oli 167 miljoonaa euroa. Mehiläinen kuuluu pohjoismaiseen Ambea-konserniin, joka on yksi Euroopan suurimmista terveys- ja hoivapalveluiden tarjoajista. www.mehilainen.fi.


Uutinen julkaistu 27.9.2010