Mehiläinen investoi yli 200 miljoonaa euroa Suomeen

Sosiaali- ja terveyspalveluyritys Mehiläinen tulee investoimaan yli 200 miljoonaa euroa Suomeen tämän ja kahden seuraavan vuoden aikana. Investoinnit tulevat kohdistumaan uusiin hoivakoteihin ikääntyneille, mielenterveyskuntoutujille ja kehitysvammaisille sekä lastensuojelun asukkaille, uusiin lääkärikeskuksiin sekä uusiin hammaslääkäriyksiköihin. Investoinnit koostuvat pääosin uusista rakennettavista yksiköistä, yritysostoista ja toiminnan laajentamisesta.

– Sosiaali- ja terveyspalvelut, kuten Suomen talous kokonaisuudessaan, on taitekohdassa. Uusia investointeja ja uudenlaisia toimintamalleja tarvitaan. Luotamme vahvasti Suomeen ja Suomen kykyyn kääntää talous kasvuun. Tavoitteemme on kasvaa merkittävästi tulevien vuosien aikana, toteaa Mehiläinen Oy:n toimitusjohtaja Janne-Olli Järvenpää.

– Mehiläinen on jo sadan vuoden ajan ollut tärkeä osa suomalaista terveydenhuoltoa. Yhteistyömme julkisen sektorin kanssa on toiminut hyvin ja tavoitteemme on tarjota entistä monipuolisimpia palveluita julkisen sektorin toiminnan tueksi. Sote-uudistuksessa yksityiset palveluntuottajat tulisi nähdä ja hyödyntää mahdollisuutena sekä yhteiskunnan voimavarana, jatkaa Järvenpää.

Mehiläinen on investoinut viimeksi merkittävästi Oulun toimipisteen uusiin tiloihin. Ydinkeskustassa sijaitsevissa uusissa tiloissa avattiin uusi sairaala sekä lääkärikeskus- ja työelämäpalvelut muuttivat saman katon alle. Suun terveyden palvelut Mehiläinen käynnistää samoissa tiloissa marraskuussa 2015.

Suorien investointien lisäksi Mehiläisen henkilöstömäärä kasvaa arviolta yli 500:lla alan ammattilaisella kahden seuraavan vuoden aikana. Välillisesti Mehiläisen investoinnit työllistävät noin 500 henkilötyövuotta. Mehiläinen on yksi Suomen suurimmista sosiaali- ja terveyspalvelualan toimijoista ja sen kautta työllistyy tällä hetkellä noin 9 000 alan huippuammattilaista.

Uusilla investoinneilla haetaan vahvan kasvun lisäksi uusia innovatiivisia toimintamalleja sosiaali- ja terveyspalvelualalle. Jotta sosiaali- ja terveysalan kasvava asiakasmäärä saadaan Suomessa hoidettua hyvin, kohtuullisessa ajassa sekä kustannustehokkaasti, ala tarvitsee tehokkaampia toimintatapoja joissa laatutaso kuitenkin säilyy korkeana.

Lisätietoja:
Janne-Olli Järvenpää, toimitusjohtaja, Mehiläinen Oy, p. 040 761 1588

Mehiläinen-konserni on tunnettu ja arvostettu yksityinen sosiaali- ja terveyspalveluiden tuottaja Suomessa. Mehiläinen ja siihen vuonna 2015 yhdistynyt Mediverkko tarjoavat laaja-alaisimmat palvelut yksityis-, yritys- ja kunta-asiakkaille. Mehiläisessä ja Mediverkossa palveluita tuottaa yhteensä noin 9 000 työntekijää ja ammatinharjoittajaa.


Uutinen julkaistu 25.9.2015