Mehiläinen investoi sairaalatoiminnan kehittämiseen - Mehiläisen Helsingin sairaala Töölössä avattu kokonaan uudistettuna

Helsingin Töölössä sijaitseva Mehiläisen sairaala on avautunut maaliskuun alussa täysin modernisoituna. Tilojen uudistamisessa on kiinnitetty huomiota potilaan hoidon sujuvuuteen niin potilaan kuin hoitavan henkilöstön ja lääkäreiden näkökulmasta sekä potilasturvallisuuteen. Mehiläisen Helsingin sairaalassa on nyt käytössä 7 leikkaussalia ja 3 toimenpidehuonetta, 1 silmäkirurgiaan keskittyvä leikkaussali sekä 8 paikan vuodeosasto.

Lapsipotilaat ja heidän erityistarpeensa on huomioitu omana potilasryhmänään. Mehiläisen sairaalassa Töölössä lapsilla on oma heräämö ja toipumishuone. Tilaratkaisuilla on haluttu tarjota lapsille ja heidän vanhemmilleen rauhallinen ympäristö leikkausta odottaessa ja leikkauksen jälkeiseen toipumiseen. Mehiläisessä suoritetaan muun muassa lasten korvien ilmastointiputkituksia, tyräleikkauksia ja erilaisia tähystyksiä.

”Sairaalatoiminnallamme on pitkät, yli 100-vuotiaat perinteet. Töölössä sijaitsevan perinteikkään Mehiläisen sairaalan täydellinen modernisointi kertoo halustamme uusiutua ja palvella asiakkaitamme parhaalla mahdollisella tavalla. Haluamme myös tarjota ammattitaitoiselle henkilöstöllemme ja lääkäreillemme erinomaiset työskentelyolosuhteet”, kertoo Mehiläisen toimitusjohtaja Matti Bergendahl.

Mehiläinen on viime vuosina vahvasti investoinut muun muassa sairaalatoiminnan kehittämiseen. Maaliskuussa valmistuneen Helsingin sairaalan remontoinnin lisäksi vuoden 2009 jälkeen Mehiläinen on siirtänyt Jyväskylän ja Hämeenlinnan sairaaloiden toiminnan yhdessä muiden toimintojen kanssa uusiin, Mehiläiselle jo rakennusvaiheessa suunniteltuihin, tiloihin.

Mehiläisellä on 9 sairaalaa. Sairaaloiden pääasiallisina asiakkaina ovat yksityishenkilöt, vakuutusasiakkaat, työterveysasiakkaat, kunnat ja sairaanhoitopiirit. Mehiläisen sairaaloissa suoritetaan sekä päiväkirurgisia toimenpiteitä että pidempää toipumista vaativaa kirurgiaa.

Päiväkirurgisina toimenpiteinä suoritetaan muun muassa ortopedisia tähystysleikkauksia (esim. polvi, nilkka, kyynärpää, olkapää, lonkka), sappileikkauksia, suonikohjutoimenpiteitä ja silmän kaihileikkauksia sekä plastiikkakirurgisia toimenpiteitä. Pidempää toipumista vaativia kirurgisia toimenpiteitä ovat muun muassa tekonivelleikkaukset, erilaiset selkäkirurgiset leikkaukset, urologiset ja gynekologiset leikkaukset ja isommat plastiikkakirurgiset leikkaukset. Lisäksi Mehiläisessä suoritetaan lukuisia toimenpiteitä vastaanottotoiminnan yhteydessä. Tarkemmat palvelukuvaukset löytyvät terveyspalveluista.

Lisätietoja:

Matti Bergendahl, toimitusjohtaja, Mehiläinen Oy, p. 040 833 5461

Mehiläinen-konserni on tunnetuin ja arvostetuin yksityinen terveydenhuolto- ja sosiaalipalvelujen tuottaja Suomessa. Mehiläisen valtakunnallinen palveluverkosto tarjoaa monipuoliset sosiaali- ja terveyspalvelut yksityis-, yritys- ja kunta-asiakkaille. Vuonna 1909 perustetussa Mehiläisessä on noin 2 500 työntekijää ja 2 400 ammatinharjoittajalääkäriä. Mehiläinen-konsernin liikevaihto vuonna 2010 oli 193 miljoonaa euroa. Mehiläinen kuuluu pohjoismaiseen Ambea-konserniin, joka on yksi Euroopan suurimmista sosiaali- ja terveyspalvelukonserneista. www.mehilainen.fi


Uutinen julkaistu 30.3.2012