Mehiläinen, Hintsa Performance ja HeiaHeia yhteistyöhön työterveyden kehittämiseksi – tavoitteena suorituskyvyn parantaminen

Työterveyshuollon pioneeri Mehiläinen aloittaa yhteistyön äskettäin fuusiostaan kertoneiden hyvinvointiosaajien Hintsa Performancen ja HeiaHeia.com:in kanssa. Yhteistyön kunnianhimoisena tavoitteena on kehittää suomalaista työelämää ja suorituskykyä. Osaamisen yhdistäminen mahdollistaa seurantadataan perustuvat ratkaisut niin yritysjohtajien kuin koko henkilöstön hyvinvoinnin parantamiseksi. Hintsa Performancen ja HeiaHeian muodostaman uuden yrityksen asiakkaita palveleva Hintsa Klinikka tulee sijaitsemaan Mehiläinen Töölön yhteydessä.

Valtaosa henkilöstöstä perinteisen työterveyden ulkopuolella

Työterveyden resurssit kohdistuvat suurimmaksi osaksi niihin, arviolta noin 10–20 %:iin työntekijöistä, joilla on esimerkiksi usein toistuvia tai pitkiä sairauslomia, kohonnut työkykyriski tai jatkuvaa seurantaa vaativa perussairaus. Valtaosa työterveyden piirissä olevista työntekijöistä käyttää työterveyttä vain satunnaisesti.

-Mikäli yritysten ja työelämän tuottavuutta halutaan parantaa, tulee toimenpiteitä kohdentaa myös työterveydenhuollon aktiivisten toimenpiteiden ulkopuolelle jääviin työntekijöihin, joita on peräti 80–90 %:n henkilöstöstä, linjaa Mehiläisen toimitusjohtaja Janne-Olli Järvenpää.

Mehiläisen, Hintsa Performancen ja HeiaHeian tavoitteena on laajentaa perinteisen työterveyshuollon toimintamalleja rakentamalla seurantadataan pohjautuvia hyvinvointiohjelmia koko henkilöstölle – johtoporrasta unohtamatta.

-Johdon vireys ja hyvinvointi on ehdoton edellytys yrityksen kilpailukyvylle. Jos emme jaksa, teemme huonoja päätöksiä. Eikä väsynyt johto jaksa pitää huolta työntekijöistään, sanoo Hintsa Performancen johtava lääkäri ja Mehiläinen Töölön vastaava lääkäri Pippa Laukka.

Seuranta ja ennaltaehkäisy avainroolissa

Seurantadataa tarkastelemalla saadaan luotettava kokonaisnäkymä henkilöstön terveyteen ja hyvinvointiin, mikä mahdollistaa kytevien ongelmien ennaltaehkäisyn ja työhyvinvoinnin strategisen johtamisen.

-Hyvinvointiteknologia tarjoaa huikeita mahdollisuuksia, mutta pelkkä data ei riitä. Tarvitaan kokonaisvaltaisia menetelmiä, jotka ohjaavat tekemään oikeita asioita yksi pieni askel kerrallaan, toteaa HeiaHeian.com:in toimitusjohtaja ja uuden yhtiön toimitusjohtaja Jussi Räisänen.

-Mehiläinen Töölön yksikön yhteyteen sijoittuu yhteistyön myötä työkyvyn ja työhyvinvoinnin osaamisyksikkö, jossa meidän hyvinvointiosaamisemme saa rinnalleen Mehiläisen diagnostiikan ja terveydenhuollon pitkän kokemuksen, summaa Hintsa Performancen toimitusjohtaja ja julkistetun uuden yhtiön hallituksen puheenjohtaja Juha Äkräs.

Lisätietoja:
Janne-Olli Järvenpää, Mehiläinen Oy, toimitusjohtaja, p. +358 40 511 7947
Juha Äkräs, Hintsa Performance, toimitusjohtaja, p. +358 40 801 0101

Mehiläinen-konserni on tunnettu ja arvostettu yksityinen sosiaali- ja terveyspalveluiden tuottaja Suomessa. Mehiläinen ja siihen vuonna 2015 yhdistynyt Mediverkko tarjoavat laaja-alaisimmat palvelut yksityis-, yritys- ja kunta-asiakkaille. Työterveyspalveluita Mehiläinen on tuottanut yli 40 vuotta ja tänä päivänä palveluiden piirissä on noin 280 000 henkilöasiakasta. Mehiläisessä ja Mediverkossa palveluita tuottaa yhteensä noin 9 000 työntekijää ja ammatinharjoittajaa.

Hintsa Performance on kansainvälisten huippu-urheilijoiden ja yritysjohtajien hyvinvoinnin ja suorituskyvyn parantamiseen keskittynyt valmennusyhtiö. Valmennusmetodologiaa on viimeisen 20 vuoden ajan kehittänyt lääkäri Aki Hintsa tiimeineen. Neljä F1-maailmanmestaria, useat olympia- ja MM-mitalistit sekä lukuisat kansainväliset yritysjohtajat ovat noudattaneet Hintsa -valmennusoppeja.

HeiaHeia.com on suomalainen ohjelmistoyritys, joka tarjoaa mukautettavaa mobiili- ja nettikäyttöistä hyvinvointialustaa kuluttaja- ja yritysversioina. HeiaHeian alustan ovat valinneet mm. PepsiCo, TeliaSonera, VR ja sadat muut yritykset sekä koulut ja julkishallinnon organisaatiot kaikkiaan kymmenissä maissa.


Uutinen julkaistu 9.9.2015