Mehiläinen avasi uuden mielenterveyskuntoutujien palvelukodin Lammille

Mehiläinen avasi täysin uuden toimipisteen ja tarjoaa Hämeenlinnan Lammilla tehostettua palveluasumista mielenterveyskuntoutujille. Uusi palvelukoti Linnamäki sijaitsee luonnonkauniissa ympäristössä hyvien kulkuyhteyksien varrella. Palvelukodin tilat ovat kahdessa kerroksessa ja 25 asukaspaikkaa on jaettu kahteen pienryhmään. Palvelukoti työllistää alkuvaiheessa 8 henkilöä.

- Mehiläisen tavoitteena on auttaa jokaista asukastamme kuntoutumaan täysipainoiseen ja itsenäiseen elämään. Korkealaatuisen mielenterveystyön osaaminen takaa, että asukkaamme saavat tuekseen parhaan mahdollisen hoidon ja ohjauksen. Meille on tärkeää, että jokaisen asukkaamme on mahdollista edetä kuntoutuspolullaan omaan yksilölliseen tahtiinsa, sanoo sektorinjohtaja Raija Saari Mehiläisestä.

- Toiminta Linnamäessä perustuu yhteisökuntoutuksen periaatteille. Tarjoamme aktiivista ja kuntouttavaa arkea, jossa asukkaat saavat olla mukana yhteisön toiminnassa. He ovat palvelukotiyhteisön täysvaltaisia jäseniä oppien päätöksentekoon yhteisissä asioissa. Vastuutamme ja sitoutamme asukkaita omien asioiden hoitamiseen sekä itsemääräämisoikeuteen. Hyödynnämme toiminnassamme myös muita kuntoutumista tukevia menetelmiä kuten SCIT-ryhmäterapiaa ja kognitiivisten taitojen kehittämistä edistäviä tietokoneavusteisia ohjelmia. Ylläpidämme yhteistyötä asukkaiden, omaisten ja muiden sidosryhmien kanssa, kertoo Saari.

Palvelukodissa on huomioitu esteettömyys ja asukkaiden huoneet ovat valoisat, tilavat ja käytännölliset. Henkilöstö on koulutettu asumispalveluja koskevan kehittämissuosituksen mukaisesti ja on asukkaiden tukena ympäri vuorokauden. Uudet tilat mahdollistavat erinomaisesti yhteisöllisen kuntoutumismenetelmän toteuttamisen ja ympäröivä luonto tarjoaa runsaasti mahdollisuuksia kuntoutumisen tukemiseen.

Palvelukoti Linnamäen palveluista ja kuntayhteistyöstä vastaa yksikönjohtaja Aki Heiskanen.

Lisätietoja:
Raija Saari, sektorijohtaja, mielenterveyspalvelut, Mehiläinen Oy, p. 050 599 5622

Mehiläinen-konserni on tunnetuin ja arvostetuin yksityinen terveydenhuolto- ja sosiaalipalvelujen tuottaja Suomessa. Mehiläisen valtakunnallinen palveluverkosto tarjoaa monipuoliset sosiaali- ja terveyspalvelut yksityis-, yritys- ja kunta-asiakkaille. Vuonna 1909 perustetussa Mehiläisessä työskentelee noin 6 000 ammattilaista. Mehiläinen-konsernin liikevaihto vuonna 2012 oli 256.4 miljoonaa euroa. Mehiläinen kuuluu pohjoismaiseen Ambea-konserniin, joka on yksi Euroopan suurimmista terveys- ja hoivapalveluiden tarjoajista. www.mehiläinen.fi


Uutinen julkaistu 22.8.2013