Mehiläinen avaa Lahden Rautatienkadulle ikääntyneiden hoivakodin

Mehiläinen avaa uuden ikääntyneiden hoivakodin 1939 rakennettuun funkkistaloon, Kiinteistö Oy Lahden Rautatienkatu 20:een. Käynnistyttyään hoivakoti työllistää 40 henkilöä. Hoivakodin suunnittelussa panostetaan kaupunkielämään ja hyviin lähipalveluihin.

Perinteikäs funkkistalo täyttyy elämällä täysin peruskorjattuna, kun Mehiläisen uusi palvelukoti valmistuu Rautatienkadun ja Hämeenkadun kulmaan arviolta joulukuussa 2016. Jatkossa Mehiläinen on Eläkekassa Verson omistaman kiinteistön päävuokralainen.

- Hoivakotiin tulee 60 asuntoa ja se tulee valmistuttuaan työllistämään noin 40 henkilöä, kertoo myyntijohtaja Sami Vaateri Mehiläisen ikääntyneiden palveluista.

Mehiläinen sijoittui kärkikastiin Lahden kaupungin tehostetun palveluasumisen kilpailutuksessa kesällä 2014. Eri kiinteistöjä kartoitettiin alueella tiiviisti, ja lopulta voiton vei keskeisen kaupunkisijainnin funkkistalo.

- Kiinteistö soveltuu hyvin hoivatoimintaan ja omaisten sekä läheisten on helppo päästä palvelukotiin, kuvailee Vaateri paikkavalintaa.

- Rakennushankkeessa kumppaninamme on toiminut paikallinen kiinteistöasiantuntija Fennomen Kehitys Oy. Heidän avullaan olemme suunnitelleet toimivat tilat, ja itse projekti on edennyt etuajassa. Fennomen on myös hakenut mm. katutason liiketiloihin muita vuokralaisia, Vaateri kiittää yhteistyökumppaniaan.

Keskustan mahdollisuudet helposti saavutettavissa

Uusi hoivakoti sijaitsee erinomaisella paikalla Lahden ydinkeskustassa, aivan torin tuntumassa. Keskustan palvelut ja tapahtumat ovat lähietäisyydellä, ja omaisten sekä ystävien on helppo olla mukana asukkaiden elämässä. Rakennuksessa on suojaisa suuri kattoterassi, josta asukkaat voivat ihailla näkymiä urbaanissa ympäristössä.

- Aleksanterinkadun runsas palvelutarjonta ja kävelykatuyhteys palveluihin helpottavat asukkaiden arkea. Tilojen suunnittelussa on otettu huomioon ikääntyvän asukkaan tarpeet, ja hoivakoti tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet yhteisölliseen asumiseen, Vaateri kuvailee.

Asukkaaksi uuteen hoivakotiin voi hakeutua joko kunnan asiakasohjauksen kautta tai olemalla yhteydessä suoraan palvelukotiin.


Uutinen julkaistu 4.3.2016