Mehiläinen avaa Kiteelle ikääntyvien hoivakodin - Uudet tilat valmistuvat vuoden 2010 loppuun mennessä

Mehiläinen Kuntapalvelut avaa 40-paikkaisen ikääntyvän väestön hoivakodin Kiteellä vuoden 2011 alussa. Hoivakoti avataan uusissa avarissa tiloissa Kiteen keskustassa. Rakennusvaihe käynnistyy kesäkuussa 2010 ja hoivakoti valmistuu marras-joulukuussa 2010.

Kiteelle avattava hoivakoti tarjoaa palveluita Helli-liikelaitoksen järjestämän kilpailutuksen mukaisesti. ”Mehiläinen valittiin kilpailutuksessa ikääntyvien tehostetun asumisen palveluntarjoajaksi 13 muun palveluntuottajan joukosta. Valinnassa painotettiin mm. yksikön erikoistumista, asukkaiden viriketoiminnan sisältöä, toiminnan laatujärjestelmää sekä kustannustehokkuutta”, kertoo Helli-liikelaitoksen johtaja Airi Turunen.

”Ikääntyvän väestön asumispalveluissa korostuu tänä päivänä korkea osaamisen taso”, Mehiläisen asumispalveluiden sektorijohtaja Petri Kokkonen kertoo. ”Perushoivan ja hoidon lisäksi erityisosaamista edellyttävät muun muassa dementia- ja psykiatrinen hoito. Panostamme merkittävästi korkeaan laatuun, innovatiivisten palvelu- ja tilaratkaisujen kehittämiseen sekä osaajiemme ammattitaidon kehittämiseen.” Kiteen hoivakodin palveluiden toteuttamisessa hyödynnetään osaamista, jota Mehiläinen Kuntapalvelut on kerännyt valtakunnallisella ja Pohjoismaisella tasolla. Palvelut tuotetaan Kiteen, Tohmajärven, Rääkkylän ja Kesälahden alueellinen tarve huomioiden ja tavoitteena on kouluttaa paikallinen rekrytoitava hoitohenkilöstö Mehiläisen osaajiksi.

”Haluamme tarjota Kiteen ikääntyvälle väestölle luotettavaa, laadukasta ja ennen kaikkea ihmisläheistä hoitoa. Toimimme läheisessä yhteistyössä sosiaali- ja terveyspalvelukeskus Hellin kanssa hyvän ja korkealaatuisen hoidon takaamiseksi. Lisäksi haluamme tarjota asukkaillemme lämminhenkisen ja heidän elämänkokemustaan arvostavan ympäristön uusissa tähän käyttötarkoitukseen suunnitelluissa ja rakennetuissa tiloissa”, Kokkonen jatkaa.

Rakennettavan hoivakodin suunnittelussa huomioidaan ikääntyvien asukkaiden erityistarpeet asumisen, hoidon ja turvallisuuden kannalta. Hoivakoti tulee paikallisesti työllistämään yli 20 henkilöä ja rekrytointi käynnistyy Kiteellä kesän 2010 aikana. Haemme mm. vanhustyön, saattohoidon ja psykogeriatrisen hoidon osaajia eri ammattiryhmistä.

Lisätietoja:

Mehiläinen Kuntapalveluiden sektorijohtaja Petri Kokkonen, p. 050 3100432

Mehiläinen Kuntapalveluiden liiketoimintajohtaja Teemu Annala, p. 040 5337568

Mehiläinen-konserni on tunnetuin ja arvostetuin yksityinen terveydenhuolto- ja sosiaalipalvelujen tuottaja Suomessa. Mehiläisen valtakunnallinen palveluverkosto tarjoaa monipuoliset sosiaali- ja terveyspalvelut yksityis-, yritys- ja kunta-asiakkaille. Vuonna 1909 perustetussa Mehiläisessä työskentelee noin 1700 henkilöä ja 1900 ammatinharjoittajalääkäriä. Mehiläinen-konsernin liikevaihto vuonna 2009 oli 167 miljoonaa euroa. Mehiläinen kuuluu pohjoismaiseen Ambea-konserniin, joka on yksi Euroopan suurimmista terveys- ja hoivapalveluiden tarjoajista.

Mehiläinen Kuntapalvelut tarjoaa laadullisesti korkeatasoisia ja kustannustehokkaita palveluita kunnille, kuntayhtymille ja sairaanhoitopiireille. Palvelutarjontaan kuuluu asumispalveluiden lisäksi lastensuojelu- ja mielenterveyskuntoutuspalvelut sekä perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon palvelut. Mehiläinen Kuntapalveluiden tavoitteena on luoda ja kehittää asiakaslähtöisiä palvelumalleja sosiaali- ja terveyspalvelun kaikille sektoreille.


Uutinen julkaistu 25.5.2010