Mehiläinen avaa Jyväskylän Puistokadulle ikääntyneiden hoivakodin

Jyväskylään uusi hoivakoti

Mehiläinen avaa uuden ikääntyneiden hoivakodin 1952 rakennettuun entiseen Jyväskylän Maalaiskunnan kunnantaloon. Käynnistyttyään hoivakoti työllistää yli 40 henkilöä. 65 asukaspaikan hoivakodin suunnittelussa panostetaan keskustaelämään ja monipuolisiin lähipalveluihin.

Entinen kunnantalo saa uutta elämää täysin peruskorjattuna, kun Mehiläisen uusi palvelukoti Puistola valmistuu Puistokadun ja Rajakadun kulmaan alkuvuoden 2017 aikana.

- Hoivakotiin tulee 65 asukaspaikkaa ja se tulee valmistuttuaan työllistämään yli 40 henkilöä, kertoo myyntijohtaja Sami Vaateri Mehiläisen hoivapalveluista.

Mehiläinen valittiin palvelutuottajaksi osana Jyväskylän kaupungin tehostetun palveluasumisen kilpailutusta alkuvuodesta 2014. Eri kiinteistöjä kartoitettiin alueella tiiviisti, ja lopulta voiton vei keskeisellä paikalla ja hyvien liikenneyhteyksien varrella sijaitseva entinen kunnantalo.

- Kiinteistö soveltuu hyvin hoivatoimintaan ja omaisten sekä läheisten on helppo päästä palvelukotiin, kuvailee Vaateri paikkavalintaa.

Mittava peruskorjaushanke

Remontin yhteydessä talo tullaan purkamaan kantavaan pääosin runkoon asti. Sisäilma-asiat saavat erityisen huomion.

- Sisäilma-asiat on huomioitu korjaussuunnitelmassa panostamalla purkutyön riittävään kattavuuteen ja korjaustyön laatuun. Talossa aiemmin todettujen sisäilma-ongelmien syyt ovat tiedossa ja ne korjataan tämän peruskorjauksen yhteydessä, toteaa Harri Valkonen WISE Oy:stä.

- Peruskorjauksen laadukas toteutuminen dokumentoidaan tarkasti ja todennetaan vielä erikseen käyttöönottovaiheessa seuraamalla rakennuksen toimintaa ja sisäilman laatua, jatkaa sisäilma-asiantuntija Harri Anttila Sirate Oy:stä.

Peruskorjaushankkeesta ja kiinteistön käyttötarkoituksen muutoksen toteuttamisesta vastaa VRP Keski-Suomi Oy.

Lähistön hyvät ulkoilumaastot helposti saavutettavissa

Uusi hoivakoti sijaitsee erinomaisella paikalla Jyväskylän keskustassa, aivan torin tuntumassa. Keskustan palvelut ja tapahtumat ovat lähietäisyydellä.

- Taulumäen kirkko, Ortodoksinen seurakunta sekä Kristuksen ylösnousemuksen kirkko sijaitseva aivan Puistolan naapurissa. Lisäksi Tourujoen luonnopuisto tarjoaa mahdollisuudet monenlaiseen virkistäytymiseen, Vaateri kuvailee.

Rakennuksen alkuperäinen valtuustosali on suojeltu ja se tulee jäämään entiseen muotoonsa. Tilassa on mahdollista järjestää erityyppisiä tapahtumia niin kodin omana toiminta kuin ulkopuolisten toimijoiden järjestämänä.

- Tilojen suunnittelussa on otettu huomioon ikääntyvän asukkaan tarpeet, ja hoivakoti tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet yhteisölliseen asumiseen, hän jatkaa.

Asukkaaksi uuteen hoivakotiin voi hakeutua joko kunnan asiakasohjauksen kautta tai olemalla yhteydessä suoraan palvelukotiin.


Uutinen julkaistu 20.4.2016