Mehiläinen aloitti yhteistyön Tornion kaupungin kanssa koronatestaamisessa Ruotsin rajalla – toiminta käynnistyi jouhevasti

18.5.2021

Mehiläinen testaa Ruotsista Suomeen saapuvia henkilöitä yhteistyössä Tornion kaupungin kanssa Krannikadun rajanylityspaikalla. Kapasiteettia testaamiseen on tarjolla runsaasti, ja 14.5.2021 käynnistynyt toiminta on sujunut jouhevasti.

Lapin aluehallintoviraston päätöksellä Ruotsista maahan saapuvat henkilöt määrätään pakolliseen terveystarkastukseen, jonka osana voidaan ottaa koronatesti. Mehiläinen testaa maahan saapuvia Torniossa Krannikadun rajanylityspaikalla nenänielusta antigeenitestein.

- Testiin pääsee Krannikadulla nopeasti. Itse testaukseen ei kulu aikaa kuin muutama minuutti ja vastauksen saa keskimäärin tunnissa, sanoo Mehiläinen Tornion yksikönjohtaja Seija Henttonen.

Testiin ohjataan vain ruotsista tuleva liikenne, jotka tarvitsevat testin maahantuloa varten. Testin tilaaja on Tornion kaupunki, ja testattavalle ei testaamisesta synny kustannuksia.

Kapasiteettia Mehiläisellä on testata useita satoja rajanylittäjiä päivässä. Henkilöstömäärä testauspisteellä joustaa sen mukaan miten testattavaa on.

- On hienoa olla osana rajaturvallisuuden turvaamista testausapuna. Haluamme olla mukana auttamassa ja saattamassa yhteiskuntaa kohti takaisin uutta normaalia ja rajoituksettomampaa elämää, päättää Henttonen.


Uutinen julkaistu 18.5.2021