Matti Bergendahl EK:n hallitukseen ja Terveyspalvelualan Liiton puheenjohtajaksi

Mehiläinen-konsernin toimitusjohtaja Matti Bergendahl on valittu Elinkeinoelämän keskusliiton (EK) jäsenliiton, Terveyspalvelualan Liiton hallituksen puheenjohtajaksi vuodelle 2010. Lisäksi Bergendahl edustaa Terveyspalvelualan Liittoa Palvelualat ry:n hallituksessa ja hänet on valittu EK:n edustajiston 26.11. pidetyssä kokouksessa keskusjärjestö EK:n hallitukseen vuodelle 2010.

Matti Bergendahl on toiminut Terveyspalvelualan Liiton hallituksen puheenjohtajana, Palvelualat ry:n hallituksen jäsenenä sekä keskusjärjestö EK:n hallituksen jäsenenä vuoden 2009 alusta alkaen.

Terveyspalvelualan Liitto edustaa EK:ssa terveyspalveluyrityksiä ja kuntoutuslaitoksia. Sillä on noin 200 jäsenyritystä, joiden palveluksessa on noin 20 000 työntekijää. Terveyspalvelualan Liitolla on tärkeä rooli yksityisen terveysalan työmarkkinapolitiikassa ja voimakkaasti kasvava rooli myös yksityisen terveyspalvelusektorin elinkeinopoliittisessa edunvalvonnassa.

”Toimiala on dynaamisessa vaiheessa. Yksityisen sektorin rooli osana suomalaisten terveyspalveluiden kenttää on merkittävästi vahvistumassa, sanoo Terveyspalvelualan Liiton toimitusjohtaja Pia Pohja. ”Olemme valmistautumassa rakentavassa ja positiivisessa hengessä seuraavaan neuvottelukierrokseen tämän vuoden lopulla”, jatkaa Pohja.

”100-vuotiaalla Mehiläisellä on pitkä perspektiivi suomalaisen yksityisen terveyspalvelualan toimintaan. Haluamme olla mukana kehittämässä alan työmarkkina- ja elinkeinopoliittisia asioita. Meillä on vahva kokemus myös alan kansainvälisestä kehityksestä, sillä Mehiläinen kuuluu pohjoismaiden suurimpaan yksityiseen terveys- ja hoivapalvelukonserniin. Terveyspalvelualan Liitossa ja EK:ssa toimiminen on erinomainen näköalapaikka, ja haluamme panostaa alan kehityksen edistämiseen”, toteaa Mehiläinen-konsernin toimitusjohtaja Matti Bergendahl, joka toimii myös Mehiläisen emoyhtiön Ambea AB:n varatoimitusjohtajana.

Lisätiedot:
Matti Bergendahl, toimitusjohtaja, Mehiläinen Oy
Puh. 040 833 5461; matti.bergendahl@mehilainen.fi

Pia Pohja, toimitusjohtaja, Terveyspalvelualan Liitto
Puh. 040 545 7285; pia.pohja@ek.fi


Uutinen julkaistu 8.12.2009