Marko Nikkanen Mehiläisen lastensuojelun sektorijohtajaksi

Sosiaalikasvattaja, työnohjaaja Marko Nikkanen on nimitetty Mehiläinen Kuntapalveluiden lastensuojelusektorin sektorijohtajaksi. Nikkanen on työskennellyt Mehiläisessä vuodesta 2012 yksikönjohtajana ja lastensuojelun vt. sektorijohtajana 1.11.2013 lähtien. Tätä ennen Marko on toiminut yli kahdenkymmen vuoden ajan lastensuojelualalla, joista 12 vuotta johtotehtävissä Helsingin Kaupungilla ja Pelastakaa Lapset ry:llä.

”Marko Nikkasen vahva osaaminen ja laaja verkosto lastensuojelussa ovat merkittävä vahvuus Mehiläiselle lastensuojelupalveluiden kehitystyössä. Marko on Suomen johtavia lastensuojelun osaajia ja on vahvasti vaikuttanut Mehiläisen lastensuojelun kehittämiseen vt. sektorinjohtajana ollessaan. Olemme todella iloisia saadessamme Markon johtamaan lastensuojelupalveluitamme”, toteaa Johanna Asklöf, Mehiläinen Kuntapalveluiden liiketoimintajohtaja.

Viime vuosina lastensuojelussa tapahtuneet muutokset ja kuntien haasteet lastensuojelun oikea-aikaisen ja yksilöllisen tuen tarjoamisessa edellyttävät kaikilta lastensuojelun toimijoilta aiempaa vahvempaa asiantuntemusta ja yhteistyön kehittämistä. Entistä useampi lapsista ja lasten perheistä tarvitsee monialaista osaamista ja tukea sillä perheiden haasteet ovat kasvaneet ja monimutkaistuneet.

”Mehiläinen on vakiinnuttanut asemansa lastensuojelun alalla ja olemme tuttu ja arvostettu yhteistyökumppani noin 100 kunnalle. Mehiläisen lastensuojelupalveluiden kantavana teemana on yhdistävä lastensuojelu. Tavoitteena on psykiatrian ja lastensuojelun entistä vahvempi ja laaja-alaisempi osaaminen sekä tiiviimpi yhteistyö eri toimijoiden välillä. Työskentelymme keskiössä ovat lapset ja heidän perheensä ja tavoitteenamme on aina lastensuojelulain mukaisesti perheen jälleenyhdistäminen. Haluamme olla tässä tehtävässä paras ja työskentelen innolla tämän tavoitteen saavuttamiseksi”, kertoo Marko Nikkanen lastensuojelusektorin sektorijohtaja.

Nikkanen raportoi Mehiläinen Kuntapalveluiden liiketoimintajohtaja Johanna Asklöfille.

Lisätietoja:
Johanna Asklöf, liiketoimintajohtaja, Mehiläinen Kuntapalvelut, p. 050 4450 502
Marko Nikkanen, sektorijohtaja, Mehiläinen lastensuojelu, p. 0401897178

Mehiläinen-konserni on tunnetuin ja arvostetuin yksityinen sosiaali- ja terveydenhuoltopalveluiden tuottaja Suomessa. Mehiläisen valtakunnallinen palveluverkosto tarjoaa monipuoliset sosiaali- ja terveyspalvelut yksityis-, yritys- ja kunta-asiakkaille. Vuonna 1909 perustetussa Mehiläisessä työskentelee noin 6 200 ammattilaista. Mehiläinen-konsernin liikevaihto vuonna 2013 oli 268,5 miljoonaa euroa. Mehiläinen kuuluu pohjoismaiseen Ambea-konserniin, joka on yksi Euroopan suurimmista terveys- ja hoivapalveluiden tarjoajista. www.mehiläinen.fi


Uutinen julkaistu 23.5.2014