Mainio Vireen ja Mehiläisen yhdistyminen etenee - kilpailuviranomainen hyväksyi kaupan

Kilpailuviranomainen on odotetusti hyväksynyt Mehiläisen ja Mainio Vireen yrityskaupan. Kauppa astui voimaan 1.8.2016 ja yhtiöiden yhdistyminen alkaa välittömästi. Tavoitteena on muodostaa uusi organisaatiomalli mahdollisimman pian yhdistymisen jälkeen.

Mainio Vireen yhdistyessä Mehiläiseen Suomeen syntyy merkittävä sosiaalipalvelujen toimija ja laadukkaan hoivatyön suunnannäyttäjä. Mehiläisellä ja Mainio Vireellä on jatkossa yhteensä yli 100 hoivapalveluiden toimintayksikköä ja yli 4 000 asukasta palveluiden piirissä.

”On hienoa päästä tekemään yhdessä töitä. Olemme iloisia, että saamme Mainio Vireestä 1400 uutta sosiaalipalveluiden ammattilaista joukkoomme”, sanoo Mehiläisen toimitusjohtaja Janne-Olli Järvenpää.

Mainio Vireen asumispalvelut yhdistetään Mehiläisen Hoivapalvelut liiketoiminta-alueeseen 1.8.2016 alkaen ja Mehiläisen Hoivapalveluiden liiketoimintajohtajana jatkaa Niklas Härus.

Mainio Vireen kotiin vietävät palvelut yhdistetään Mehiläisen Perusterveydenhuolto ja Ulkoistukset liiketoiminta-alueeseen, johon on myös aikaisemmin sisältynyt vastaavia palveluita. Tämän liiketoiminta-alueen johtajana jatkaa Markku Näreneva.

Mainio Vireen toimitusjohtaja Leena Munter jatkaa yhtiön palveluksessa hallituksen ja johdon konsulttina integraatiovaiheen ajan, irtautuen tehtävästä viimeistään vuodenvaihteeseen mennessä.

Yhdistymisestä huolimatta käytännön asiakastyö jatkuu yksiköissä ennallaan, eikä yhdistymisellä ole välitöntä vaikutusta yksiköiden henkilökunnan työsuhteiden ehtoihin tai asiakassopimuksiin.


Uutinen julkaistu 2.8.2016