Mainio Vire yhdistyy Mehiläiseen – vahva panostus laadukkaiden hoivapalveluiden kehitykseen jatkuu

Mehiläinen ja Mainio Vire ovat allekirjoittaneet yrityskaupan, jolla Mehiläinen hankkii täyden omistuksen Mainio Vire Oy:stä. Yhdistymisen myötä Mehiläinen nousee entistä vahvemmin laadukkaan hoivatyön suunnannäyttäjäksi Suomessa.

Mainio Vireen yhdistyessä Mehiläiseen Suomeen syntyy merkittävä sosiaalipalvelujen toimija. Mainio Vire tarjoaa monipuolisia ja korkealaatuisia sosiaali- ja hoivapalveluja yli 100 paikkakunnalla ympäri Suomen. Yhtiön liikevaihto vuonna 2015 oli 87 miljoonaa euroa ja se työllisti noin 1 400 henkilöä. Mehiläisen ja Mainio Vireen sosiaalipalveluiden yhteenlaskettu liikevaihto on yli 200 miljoonaa euroa ja työntekijöitä on useita tuhansia. Kumppaneita yhdistää vahva panostus laatuun ja asiakaskokemukseen.

”Mainio Vire on tunnettu laadukkaasta ja ihmisläheisestä hoivatyöstä ja kodeista, joissa asukkaat viihtyvät. Olemme iloisia saadessamme Mainio Vireen palvelut osaksi Mehiläisen kokonaisuutta”, sanoo Mehiläisen toimitusjohtaja Janne-Olli Järvenpää.

Mainio Vireen kodit tarjoavat asumispalveluja hoivaa tarvitseville vanhuksille, itsenäisille senioreille, mielenterveys- ja päihdekuntoutujille sekä vammaisille. Palveluvalikoimaan kuuluvat myös kotiin tuotavat kotihoito-, turvapuhelin-, ateria- ja kauppakassipalvelut sekä mielenterveys- ja päihdekuntoutuspalvelut.

Mainio Vireen toimitusjohtaja Leena Munter nostaa yhdistymisessä tärkeimmäksi seikaksi vahvemman panostamisen laatuun yhdistämällä molempien yritysten osaamista ja resursseja.

”Yhdessä pystymme tarjoamaan asiakkaille enemmän vaihtoehtoja. Myös kehittämiseen on käytössä enemmän resursseja, kun kaksi vahvaa toimijaa ja arvopohjaltaan samankaltaista yritystä yhdistää SOTE-osaamisensa”, hän toteaa.

Kaupalla ei ole vaikutusta henkilökunnan työsuhteiden ehtoihin tai asiakassopimuksiin. Kauppa vaatii vielä kilpailuviranomaisten hyväksynnän. Siihen asti yhtiöt jatkavat toimintaansa normaalisti omina yhtiöinään.


Uutinen julkaistu 16.6.2016