Lumilautamaajoukkue ja Urheilu Mehiläinen yhteistyössä lisäämään urheilijoiden terveitä harjoituspäiviä

Suomen Lumilautaliitto ja Urheilu Mehiläinen ovat aloittaneet yhteistyön, jonka tavoitteena on sekä aikuisten että nuorten lumilautamaajoukkueiden kokonaisvaltainen terveyden ylläpito. Lääketieteellinen tiimi tukee joukkueita matkassa urheilun huipulla.

Urheilu Mehiläisen lääketieteellinen tiimi toimii jatkossa maajoukkueiden urheilijoiden, valmennuksen ja huollon tukena kaikissa terveyteen liittyvissä kysymyksissä. Tavoitteena on urheilijoiden kokonaisvaltaisen terveyden edistäminen, terveiden treenipäivien maksimoiminen sekä tapaturmien ja vammojen hoito.

- Yhteistyö Urheilu Mehiläisen kanssa on hieno lisäys huippu-urheilustrategiaamme ja toimii niin laskijoiden kuin henkilökunnan tukena erityisesti tällä hetkellä vallitsevassa maailmantilanteessa. Yhteistyöllä voimme tarjota laskijoille turvaa kaikissa lääkinnällisissä asioissa, ja tarvittava tuki on saatavilla missä ja milloin tahansa, Lumilautaliiton huippu-urheilijohtaja Jussi-Pekka Kinnunen pohtii.

- Olemme ilolla tukemassa omalla osaamisellamme suomalaisia huippuja lajissa, jota harrastetaan rohkealla ja hyvällä asenteella aina maailman huipulta harrastelaskijoihin. Meillä lääkäreillä on yli viiden vuoden historia laskijoiden kanssa lumilautailun parissa ja olemme toimineet laskijoiden lääketieteellisessä tiimissä muun muassa Pyeongchangin olympialaisissa. Tämä alkava yhteistyö Urheilu Mehiläisen kanssa on luonteva jatkumo näiden huippu-urheilijoiden terveyden ylläpitoon ja vammojen ennaltaehkäisyyn, Urheilu Mehiläisen ylilääkäri Mikko Kirjavainen kertoo.

-Valmennuksen tueksi Urheilu Mehiläinen pystyy tarjoamaan fysiikkavalmennus- ja fysioterapiapalveluita, joilla pyrimme ennaltaehkäisevästi estämään laskijoiden loukkaantumisia. Yhteistyössä Urheilu Mehiläisen kanssa pystymme toimimaan tehokkaasti ja nopeasti muiden sidosryhmiemme, kuten Olympiavalmennuskeskuksen kanssa. Näin kattavalla yhteistyöllä urheilijat pystyvät entistä paremmin keskittymään omaan työhönsä, eli urheiluun, Kinnunen jatkaa.

Joukkueen vastuulääkäreinä toimivat ortopedi Mikko Kirjavainen sekä liikuntalääketieteen erikoislääkäri Klaus Köhler. Urheilijoiden tukena toimii lisäksi laaja joukko Mehiläisen muita asiantuntijoita, koko toimipisteverkosto sekä OmaMehiläisen Digiklinikka.

Urheilu Mehiläisen tavoitteena on yhteistyössä sekä tukea kilpaurheilijaa uransa huipulla että lisätä kaikkien tavoitteellisesti liikkuvien tietoisuutta kokonaisvaltaisesta terveydestä ja hyvinvoinnista.

kuva: Mikko Kempas


Uutinen julkaistu 25.8.2020