Kotkan Lääkärikeskus ja Kotkan Leikkaussali yhdistyvät Mehiläiseen

Mehiläinen on hankkinut 1.9.2016 allekirjoitetussa yrityskaupassa täyden omistuksen Kotkan Lääkärikeskus Oy:stä ja Kotkan Leikkaussali Oy:stä. Osakekaupalla ei ole vaikutusta henkilökunnan työsuhteisiin - myös asiakaspalvelu jatkuu toimipisteissä normaalisti. Mehiläinen lähtee hakemaan Kymenlaaksosta voimakasta kasvua.

Kotkassa, Karhulassa ja Haminassa toimiva Kotkan Lääkärikeskus sekä Kotkan Leikkaussali siirtyivät 1.9.2016 alkaen osaksi Mehiläinen-konsernia. Toimipisteverkostoaan voimakkaasti kasvattaneen Mehiläisen liiketoimintajohtaja Anssi Hartiala toteaa Mehiläisen hakevan Kymenlaaksosta vahvaa kasvua – asiakkaiden ehdoilla.

”Haluamme olla mukana ylläpitämässä suomalaisten terveyttä ja hyvinvointia ympäri Suomen, kaikilla merkittävillä paikkakunnilla. Toimintamme lähtökohtina ovat laadukas hoitotyö ja nopea hoitoon pääsy”, sanoo Hartiala.

”Mehiläisellä oli jo entuudestaan Kotkassa huomattava määrä alihankintana hoidettuja työterveysasiakkaita, joten Kotka oli myös yritysasiakkaiden näkökulmasta luonteva paikkakunta laajentaa toimintaa”, Hartiala jatkaa.

Toiminta jatkuu tuttuun tapaan

Mehiläisessä yksikönjohtajana jatkava Kotkan Lääkärikeskuksen toimitusjohtaja Juha Tasa kertoo ajankohdan olleen sopiva siirtää toiminta vastuulliselle jatkajalle.

”On hienoa, että Mehiläinen jatkaa toimintaamme. Tuleva Sote-uudistus ja digitalisaatio vaativat investointeja, joihin isomman talon resursseilla on nyt helpompi vastata”, hän toteaa.

Kotkan Lääkärikeskuksen ja Kotkan Leikkaussalin toiminta jatkuu kaupan jälkeen tuttuun tapaan. Henkilökunnan työsuhteisiin osakekaupalla ei ole vaikutuksia.

”Kotkan Lääkärikeskus ja Kotkan Leikkaussali ovat tehneet alueella loistavaa työtä. Olemme iloisia saadessamme toimipisteiden osaavat asiantuntijat osaksi Mehiläistä”, Hartiala toteaa.

Digi täydentää lääkärikeskusten palveluja

Mehiläinen tuo yhdistymisen myötä Kotkaan uusia toimintamalleja, valtakunnallisen palveluverkostonsa alueen yritysten käyttöön sekä uusia sähköisiä työkaluja työterveyspalveluihin ja kuluttajille. Mobiilisovellus ja chatin välityksellä tavattavissa olevat lääkärit tuovat terveyspalvelut myös syrjäisemmille seuduille.

”OmaMehiläinen -mobiilisovelluksemme avulla terveydenhuollon asiantuntijat ovat kellon ympäri tavattavissa. Asiakkaamme ovatkin lyhyessä ajassa löytäneet hyvin uuden etälääkäripalvelumme, Digiklinikan. Erityisesti reseptin uusinta mobiilisovelluksella on herättänyt suurta mielenkiintoa”, Hartiala toteaa.

OmaMehiläinen mobiilisovelluksen voi ladata maksutta puhelimeensa Google Playsta tai App Storesta.

Lue lisää: Digiklinikka


Uutinen julkaistu 2.9.2016