Johdon omistukset Mehiläisessä ovat julkista tietoa

YLE uutisoi 9.10.2016 Mehiläisen johdon omistussuhteista yhtiöön. Jutussa väitettiin virheellisesti, että Mehiläisen johdolla olisi ”vaiettu palkitsemisjärjestelmä”. - On koko ajan ollut täysin julkista tietoa, että Mehiläisen johto on yhtiössä omistajana, toteaa toimitusjohtaja Janne-Olli Järvenpää.

- On äärimmäisen tärkeä, että johto ja avainhenkilöt omistavat yhtiötä ja voivat kärsiä sijoituksellaan tappiota, jos yhtiö ei menesty. Tämä kannustaa tekemään parhaansa asiakkaidemme, henkilöstömme ja osakkeenomistajiemme eteen, sanoo Janne-Olli Järvenpää.

- Kyseessä ei ole ”palkitsemisjärjestelmä” vaan riskisijoitus, jonka arvon sijoittaja voi menettää kokonaisuudessaan, hän jatkaa.

Johdon sijoituksista Mehiläiseen uutisoitiin laajasti Mediverkko-kaupan yhteydessä. Tieto löytyy myös Mehiläisen verkkosivuilta.

Myös tiedot siitä, että Mehiläisen omistusta hallinnoidaan Ruotsiin ja Luxemburgiin rekisteröityjen hallintayhtiöiden kautta, ovat olleet julkisia. Sillä, mitä kautta Mehiläistä omistetaan, ei ole merkitystä yhtiön suomalaisten henkilöomistajien kannalta.

- Suomalaiset yksityishenkilöt ovat verovelvollisia pääomatuloistaan Suomeen ja johto on asianmukaisesti ilmoittanut omistuksensa verottajalle Suomessa, sanoo Järvenpää.


Uutinen julkaistu 10.10.2016