Johdon omistukset Mehiläisessä ovat julkista tietoa

YLE uutisoi 9.10.2016 Mehiläisen johdon omistussuhteista yhtiöön. Jutussa väitettiin virheellisesti, että Mehiläisen johdolla olisi ”vaiettu palkitsemisjärjestelmä”. - On koko ajan ollut täysin julkista tietoa, että Mehiläisen johto on yhtiössä omistajana, toteaa toimitusjohtaja Janne-Olli Järvenpää.

- On äärimmäisen tärkeä, että johto ja avainhenkilöt omistavat yhtiötä ja voivat kärsiä sijoituksellaan tappiota, jos yhtiö ei menesty. Tämä kannustaa tekemään parhaansa asiakkaidemme, henkilöstömme ja osakkeenomistajiemme eteen, sanoo Janne-Olli Järvenpää.

- Kyseessä ei ole ”palkitsemisjärjestelmä” vaan riskisijoitus, jonka arvon sijoittaja voi menettää kokonaisuudessaan, hän jatkaa.

Johdon sijoituksista Mehiläiseen uutisoitiin laajasti Mediverkko-kaupan yhteydessä.

Myös tiedot siitä, että Mehiläisen omistusta hallinnoidaan Ruotsiin ja Luxemburgiin rekisteröityjen hallintayhtiöiden kautta, ovat olleet julkisia. Sillä, mitä kautta Mehiläistä omistetaan, ei ole merkitystä yhtiön suomalaisten henkilöomistajien kannalta.

- Suomalaiset yksityishenkilöt ovat verovelvollisia pääomatuloistaan Suomeen ja johto on asianmukaisesti ilmoittanut omistuksensa verottajalle Suomessa, sanoo Järvenpää.


Uutinen julkaistu 10.10.2016