Jämsän kaupunki ja Mehiläinen: Työterveyspalveluiden painopiste ennaltaehkäisyyn

Jämsän kaupungin 1000 työntekijän työterveyspalvelut tuottaa syksystä 2016 alkaen kilpailutuksessa valituksi tullut Mehiläinen. Jatkossa työterveyshuollossa painottuu aiempaa enemmän ennaltaehkäisy. Mehiläisen uudessa työterveyshuollon toimipisteessä voivat asioida myös muut jämsäläiset yritykset.

Jämsän kaupunki ja sen uusi työterveyshuollon kumppani Mehiläinen allekirjoittivat väliaikaisen yhteistyösopimuksen 21.6.2016

- Jämsän kaupunki on vastuullinen ja henkilöstöstään huolehtiva työnantaja. Halusimme myös työterveyshuollon toimijaksi vastuullisen ja ammatillisesti osaavan toimijan, jolla on kykyä uudistaa palveluita ajan hengessä, kertoo kaupungin työhyvinvointikoordinaattori Hannele Rahkonen.

Kaupungin tärkeimmät painopisteet uudelle kumppanille olivat toimivat ja laadukkaat palvelut, joilla taataan työkykyinen henkilöstö palvelemaan jämsäläisiä. Itse tarjouskilpailussa tärkeää olivat myös hinta-laatusuhde sekä hankintalain edellytysten täyttyminen.

- Ponnistelemme työnantajana terveysperusteisten poissaolojen vähentämiseksi, ja tähän odotamme konkreettisesti tuloksia uudelta yhteistyökumppaniltamme, Rahkonen kuvailee.

Mehiläisen aluejohtaja Andreas Taalas on tyytyväinen kilpailutuksen lopputulokseen. Tärkeään rooliin nousivat erityisesti laadukas raportointijärjestelmä ja sairauspoissaolojen hallinta.

- Pystymme tarjoamaan Jämsän kaupungille kustannustehokkaasti modernit ja laadukkaat työterveyshuollon palvelut sekä järjestelmät, jotka tukevat toiminnan johtamista, kertoo Taalas.

Mehiläiseltä Jämsään uusi työterveyshuollon toimipiste

Käytännössä uusi työterveyspalvelujen kumppani näkyy Jämsän kaupungin työntekijöiden arjessa syksystä 2016 lähtien, kun Mehiläinen aloittaa palvelutuottajana. Mehiläinen avaa syksyllä Jämsään uuden työterveyshuollon toimipisteen, joka on myös muiden alueen yritysten käytössä. Jämsään laajeneminen on osa Mehiläisen strategiaa, joka tähtää mahdollisuuteen palvella asiakkaita kokonaisvaltaisesti kaikkialla Suomessa.

- Jatkossa Mehiläisellä on ainoana työterveyspalveluiden tuottajana palveluja tarjolla kaikissa Keski-Suomen isoimmissa keskuksissa: Jämsässä, Jyväskylässä ja Äänekoskella, kertoo Taalas.

- Jämsä on dynaaminen ja kehittyvä kaupunki muun muassa matkailun saralla Himoksen alueen johdosta. Tällä hetkellä kartoitamme paikkakunnalla eri tilavaihtoehtoja ja käynnistämme henkilöstön rekrytointia, hän kuvailee.

Yhteistyöllä innovaatioihin

Sekä Rahkonen että Taalas painottavat hyvän yhteistyön merkitystä ennaltaehkäisevien työterveyshuollon toimenpiteiden vaikuttavuuden tehostumisessa.

- Jämsän kaupungille on tärkeää, että työntekijät ovat hyvässä kunnossa ja heillä on terveydelliset edellytykset suoriutua työstään ja nauttia elämästä vielä vapaa-ajallakin. Haemme myös uusia innovatiivisia ja kokeilevia toimintatapoja, jotta pääsemme päämääriimme, Rahkonen kuvailee.

- Jämsän kaupunki on jo nyt osoittanut vahvaa tahtoa lähteä yhdessä rakentamaan toimivaa työterveyshuoltoa. Olemme innoissamme alkavasta yhteistyöstä, sanoo puolestaan Taalas.

Jämsän kaupungin ja Mehiläisen sopimus on toistaiseksi vielä väliaikainen markkinaoikeusvalituksen vuoksi.


Uutinen julkaistu 23.6.2016