Jaana Laitinen-Pesola Hoiva-alan Palveluntuottajat ry:n toiminnanjohtajaksi - vanhustenhoitoon julkinen laatuvertailu ja reilu kilpailu

Hoiva-alan Palveluntuottajat ry on uusi yhdistys, jonka tavoitteena on, että 10 vuoden kuluttua yksityinen sektori tuottaa palveluja yhtä paljon kuin julkinen. Tämä tarkoittaa merkittävää kasvua, sillä nyt yksityisen palvelutuotannon osuus on noin 30 prosenttia. Kaikkien sosiaalipalvelujen arvo on tällä hetkellä 10 miljardin suuruusluokkaa.

Uusi yhdistys liittää yhteen hoiva-alan kasvuyritykset: Attendon, Esperi Caren, Mainio Vireen, Mehiläisen ja Mikevan. Ne työllistävät Suomessa 15 000 työntekijää ja niiden yhteenlaskettu liikevaihto on 800 miljoonaa euroa. Yhdistyksen toiminnanjohtajana aloittaa 1.11.2013 Jaana Laitinen-Pesola.

”Olemme hyvin iloisia, että olemme saaneet toiminnanjohtajaksemme alan erittäin vahvan osaajan”, toteaa Hoiva-alan Palveluntuottajat ry:n puheenjohtaja Marja Aarnio-Isohanni, joka toimii myös Esperi Caren toimitusjohtajana.

”Yksi yhdistyksen tavoitteista on saada kunnille ja yksityisille toimijoille samat pelisäännöt. Tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että hoitajia pitäisi olla sama määrä niin yksityisten kuin kuntien hoivakodeissa”, sanoo Marja Aarnio-Isohanni.

Muita yhdistyksen tavoitteita on se, että alalla kilpaillaan Suomessa laadulla. Siksi tarvitaan yhtenäiset laatuvertailut niin yksityisille kuin kunnille ja näiden vertailujen tulosten pitää olla julkisia.

Asiakkailla on nykyisin vain harvoin aito mahdollisuus valita palveluntuottaja. Yhdistys ajaa palvelusetelijärjestelmän merkittävää laajentamista tai uuden valinnat mahdollistavan järjestelmän rakentamista. Isot toimijat voivat tällöin kehittää erilaisia palveluvaihtoehtoja erilaisille asiakkaille. Kaikki vanhukset eivät viihdy samanlaisissa hoivakodeissa.

”Vanhustenhoito on iso yhteiskunnallinen haaste ja sen ratkaisemisessa hyvällä tavalla tarvitaan myös yksityisiä kasvuyrityksiä”, toteaa puheenjohtaja Marja Aarnio-Isohanni.

”Hoidon tarve kasvaa Suomessa lähivuosina kovaa vauhtia. Tässä työssä riittää tehtävää sekä kunnilla että yksityisillä palveluntuottajilla”, toteaa Jaana Laitinen-Pesola.

Lisätietoja:

Marja Aarnio-Isohanni

Puheenjohtaja, Hoiva-alan Palvelutuottajat ry

p. 0400 694 340

Jaana Laitinen-Pesola

p. 040 595 1772


Uutinen julkaistu 15.10.2013