HUS ostaa enemmistöosuuden Ortonista - Mehiläinen osaomistajaksi

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri (HUS) ja Mehiläinen Oy ovat sopineet ostavansa Orton Oy:n koko osakekannan Invalidisäätiöltä. Kaupan jälkeen HUS omistaa Ortonista 90 % ja Mehiläinen 10 %. Yrityskauppa astuu voimaan joulukuun aikana. Yrityskauppa kattaa Ortonin koko liiketoiminnan.

Yrityskauppa tuo helpotusta HUS:n tilaongelmiin. Kaupan myötä HUS siirtyy pitkäaikaisella vuokrasopimuksella Invalidisäätiön omistamaan Ruskeasuon sairaalaan. Yrityskauppa mahdollistaa Ortonin liiketoiminnan pitkäjänteisen kehittämisen eikä johda henkilöstöjärjestelyihin.

- Kauppa helpottaa osaltaan HUS:n tilaongelmia. Meillä on tarve lisätiloille johtuen mm. Kätilöopiston sairaalasta luopumisesta, mikä on aiheuttanut ketjureaktion tilojen suhteen. Invalidisäätiön sairaalatiloissa Ruskeasuolla on jo entuudestaan HUS:n toimintoja, mikä helpottaa Ortonin toimintojen yhteensovittamista, kertoo HUS:n toimitusjohtaja Aki Lindén.

- Ruskeasuon sairaalaan on tarkoitus sijoittaa mm. silmätautien poliklinikka- ja leikkaustoimintaa sekä kipupoliklinikan toimintoja, Linden jatkaa.

- Invalidisäätiö ja Orton ovat tehneet pitkään yhteistyötä HUS:n kanssa. Solmittu yrityskauppa on luonteva jatkumo Ortonin liiketoiminnan pitkäjänteiselle kehittämiselle sekä tilavuokratoiminnalle, kertoo Invalidisäätiö-konsernin toimitusjohtaja Juha-Pekka Halmeenmäki.

- Ortonin myötä saamme lisää tiloja ja sitä kautta sujuvoitettua palvelujamme. Tämä luo entistä paremmat mahdollisuudet hoitaa mm. ulkomaisia potilaita, jotka ovat kiinnostuneita ammattitaitoisten ja turvallisten erikoissairaanhoidon palvelujen lisäksi mm. yksityishuoneista, kertoo HUS-konserniin kuuluvan HYKSin Oy:n toimitusjohtaja Markus Orava.

Lisätietoja osapuolista

HUS on 24 kunnan muodostama kuntayhtymä. HUS tuottaa jäsenkunnille ja niiden 1,6 miljoonalle asukkaalle erikoissairaanhoidon ja kehitysvammahuollon palveluja. HUS:n palveluksessa on lähes 23 000 työntekijää ja liikevaihto on noin kaksi miljardia euroa.

HYKSin Oy tuottaa HUS:n palveluja suomalaisille ja ulkomaisille yksityispotilaille. Olemme maamme ainoa vaativaa erikoissairaanhoitoa monipuolisesti tuottava yritys. Tehtävämme on mahdollistaa erilaisten potilasvirtojen joustava hoitoonpääsy yliopistosairaalatasoiseen hoitoon.

Invalidisäätiö työskentelee sen hyväksi, että mahdollisimman moni pystyy toimimaan suomalaisen yhteiskunnan täysipainoisena jäsenenä. Säätiö ylläpitää Keskuspuiston ammattiopiston ja OrtonPron toimintaa. Invalidisäätiö perustettiin vuonna 1940 talvisodassa vammautuneiden hoitoa, kuntoutusta ja koulutusta varten. Säätiön palveluksessa on runsas 500 asiantuntijaa.

Orton on vaativaa sairaanhoitoa edellyttävien tuki- ja liikuntaelinsairauksien, kivunhoidon, silmätautien ja terapiapalvelujen erityisosaaja Suomessa. Ortonin palveluksessa on 170 henkilöä Ruskeasuon sairaalassa. Ortonissa suoritetaan vuosittain 500 vaativaa tekonivelleikkausta, 200 selkäleikkausta sekä 35.000 kipupoliklinikkakäyntiä.


Uutinen julkaistu 20.11.2017