Huippujuoksijat luottavat Urheilu Mehiläiseen - Tom Kling Baptiste ja Madeline Hills leikattiin Turussa

Ruotsin 100 metrin mestarijuoksija Tom Kling Baptiste sekä olympiajuoksija Madeline Hills Australiasta luottavat Urheilu Mehiläisen osaamiseen hamstring-vammojen leikkaushoidossa. Onnistuneet leikkaukset tekivät Mehiläinen NEO:n ortopedit Lasse Lempainen ja Sakari Orava.

Tom Kling Baptisten hamstring-vamma leikattiin Turun Mehiläinen NEO:ssa perjantaina 8.3.

-Tomilla oli akuutti vamma, joka tuli tammikuussa Teneriffalla harjoitteluleirillä. Leikkaus sujui hyvin, ja uskomme, että onnistuneen kuntoutuksen jälkeen Tomilla on mahdollisuudet osallistua Ruotsin mestaruuskilpailuihin elokuussa, kertoo ortopedi Lasse Lempainen.

Tomin valmentaja Håkan Andersson oli matkassa mukana ja perehtymässä leikkauksen jälkeiseen kuntoutukseen. Kuntoutus suunnitellaan yhdessä Lempaisen ja fysioterapeutti Jari Hemlingin kanssa.

Tiistaina 12.3. leikatun australialaisen olympiajuoksija Madeline Hillsin harjoittelua on pitkään haitannut kivulias hamstring-syndrooma.

-Myös Madelinen tavoitteena on palata takaisin huipputasolle. Tokion olympialaiset 2020 ovat kirkkaana mielessä ja tähtäin siellä ratajuoksun 3000-5000 metrin matka. Uskomme, että hyvällä kuntoutuksella tähän on mahdollisuus, kommentoi Lempainen.

Lempaisen mukaan sekä pikajuoksussa että kestävyysjuoksussa hamstring-vammat ovat tyypillisiä urheillessa tulevia vammoja. Molemmissa lajeissa takareidet ovat oleelliset urheilijan työvälineet. Vammoja tapahtuu, ja useimmiten ne voidaan hoitaa ilman leikkausta.

-Näiden urheilijoiden tapauksissa leikkaus oli ainoa vaihtoehto, jos urheilua huipputasolla halutaan jatkaa, hän toteaa.

Hyvät kokemukset Turusta leviävät - uusia asiakkaita ympäri maailman

Urheilu Mehiläisen vahva kansainvälinen maine ja urheilijoiden hyvät kokemukset leikkauksista sekä sairaaloiden puitteista ja palvelusta tuovat urheilijoita ympäri maailman asiakkaiksi.

-Sekä Kling Baptisten että Hillsin valmentajat olivat etsineet vammoista tietoa ja sitä kautta löytäneet meidät. Lisäksi muilta urheilijoilta ja valmentajilta oli tullut positiivista palautetta Urheilu Mehiläisen hamstring-vammoihin liittyvästä osaamisesta, toteaa Lempainen lopuksi.


Uutinen julkaistu 14.3.2019