Hoivakoti Hella Mehiläisen omistukseen ja vahvistamaan mielenterveyskuntoutuksen palveluita

Mehiläinen Kuntapalvelut vahvistaa palvelukykyään mielenterveyskuntoutuspalveluissa. 8.7.2010 allekirjoitetulla kaupalla Hoivakoti Hella Oy:n koko osakekanta siirtyy Mehiläisen omistukseen. Yrityskaupan myötä Mehiläisen mielenterveyskuntoutuspalvelut laajenevat Etelä-Pohjanmaalle.

Vuonna 1991 perustettu Hoivakoti Hella on yksi alueen vanhimpia asumispalveluiden tuottajia mielenterveyskuntoutujille. Hoivakoti sijaitsee Kauhavalla ja sen toiminta tulee jatkumaan välittömästi omistusjärjestelyn jälkeen nykyisellään. Osakekaupan yhteydessä on sovittu toiminnan laajentumisesta Härmän Palvelukeskukseen. Uudet, ajanmukaiset ja tulevaisuuden palvelutarpeita paremmin vastaavat tilat valmistuvat keväällä 2011.

”Hoivakoti Hellan omistusjärjestelyn myötä mielenterveyskuntoutuksen palveluverkostomme laajenee Etelä-Pohjanmaalle, jossa näemme paljon mahdollisuuksia”, Mehiläinen Kuntapalveluiden sektorijohtaja Petri Kokkonen innostuu. ”Mehiläinen on otettu innostuneesti vastaan alueen kuntien keskuudessa. Kehitämme palvelukykyämme, jotta voimme tarjota jatkossa mielenterveyskuntoutusta tarvitseville palvelukaaren intensiivisestä ympärivuorokautisesta hoidosta tuettuun, itsenäistymiseen tähtäävään asumismuotoon. Näin asukkaat ja kunnat voivat luottaa palveluihimme asukkaiden henkilökohtaisten tarpeiden edellyttämällä tasolla. Kehitämme ihmisläheistä ja asukkaita kunnioittavaa hoitoa entistä pidemmälle tarjoten tulevaisuudessa myös uusia innovatiivisia ratkaisuja.”

”Olen hyvin iloinen voidessani todeta, että olemme parin viime vuoden aikana onnistuneet rakentamaan vahvan aseman Etelä-Pohjanmaalla ja Pohjanmaalla. Meillä on tiivistä yhteistyötä yli kahdenkymmenen alueen kunnan ja kaupungin kanssa mielenterveys-, lastensuojelu- ja terveydenhuoltopalveluissa”, kertoo Mehiläinen Kuntapalveluiden liiketoimintajohtaja Teemu Annala. ” Mehiläinen Kuntapalveluiden toiminnan laajuus ja monipuolisuus tekee meistä todellisen vaihtoehdon julkisen sektorin yhteistyökumppaniksi. Kokonaisvaltainen ja innovatiivinen palveluiden ja hoitomallien kehitys mahdollistaa oikeat palvelut oikeaan tarpeeseen silloin kun niitä tarvitaan. Se merkitsee joustavaa palveluiden saatavuutta ja samaan aikaan alhaisempia hoidon ja kuntoutuksen kokonaiskustannuksia”, Annala jatkaa.

”Toteutettu omistusjärjestely oli meille mieluisa ratkaisu. Mehiläisen näkemys toiminnan kehittämisen painopistealueista yhdessä paikallistuntemuksen kanssa ratkaisi sen, että valitsimme Mehiläisen kumppaniksemme. Hoivakoti Hellan tulevaisuus näkyy valoisana, ja Mehiläisen tuella omatkin osaajamme voivat keskittyä palveluiden tuottamiseen ja kehittämiseen entistä paremmin”, kertoo Hoivakoti Hellan toimitusjohtaja Helena Hella.

Lisätietoja:

Mehiläinen Kuntapalvelut, liiketoimintajohtaja Teemu Annala, puh. 040 533 7568
Mehiläinen Kuntapalvelut, sektorijohtaja Petri Kokkonen, puh. 050 310 0432
Hoivakoti Hella, toimitusjohtaja Helena Hella, puh. 0400 299 734 tai hallituksen puheenjohtaja Juhani Hella, puh. 0400 662 729

Mehiläinen Kuntapalvelut tarjoaa laadullisesti korkeatasoisia ja kustannustehokkaita palveluita kunnille, kuntayhtymille ja sairaanhoitopiireille. Palvelutarjontaan kuuluu asumispalveluiden lisäksi lastensuojelu- ja mielenterveyskuntoutuspalvelut sekä perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon palvelut. Mehiläinen Kuntapalveluiden tavoitteena on luoda ja kehittää asiakaslähtöisiä palvelumalleja sosiaali- ja terveyspalvelun kaikille sektoreille.

Mehiläinen-konserni on tunnetuin ja arvostetuin yksityinen terveydenhuolto- ja sosiaalipalvelujen tuottaja Suomessa. Mehiläisen valtakunnallinen palveluverkosto tarjoaa monipuoliset sosiaali- ja terveyspalvelut yksityis-, yritys- ja kunta-asiakkaille. Vuonna 1909 perustetussa Mehiläisessä työskentelee noin 1700 henkilöä ja 1900 ammatinharjoittajalääkäriä. Mehiläinen-konsernin liikevaihto vuonna 2009 oli 167 miljoonaa euroa. Mehiläinen kuuluu pohjoismaiseen Ambea-konserniin, joka on yksi Euroopan suurimmista terveys- ja hoivapalveluiden tarjoajista.


Uutinen julkaistu 8.7.2010