Health Challenge – hengitystiesairauksien hallintaan etsitään nyt uusia innovaatioita kilpailun avulla

Health Challenge on avoin innovaatiokilpailu, jonka avulla pyritään etsimään uusia, ei-lääkkeellisiä ideoita ja ratkaisuja hengitystiesairauksien hoitotulosten parantamiseksi ja terveyshyötyjen lisäämiseksi. Kilpailun järjestää GSK yhteistyössä Mehiläisen ja UK Trade and Investmentin kanssa. Kilpailua tukee TEKES.

Hoito- ja potilaan polku koostuvat useista vaiheista, joihin voidaan tuoda ratkaisuja uusien teknologioiden ja innovaatioiden avulla. Muutosta ajavana voimana on digitaalisuus.

Ratkaisuja haetaan potilas- ja lääkärihaastatteluiden pohjalta tunnistettuihin haasteisiin, joita ovat:

  • astma- ja keuhkoahtaumatautipotilaiden parempi hoitoon sitoutuminen
  • potilaan ja lääkärin välisen kommunikaation parantaminen
  • hengitystiesairauksista kärsivien potilaiden yksilöllisempi hoito
  • potilaan motivoiminen oman hyvinvointinsa parantamiseen

Näiden haasteiden lisäksi kilpailuun voi ehdottaa ratkaisua omaan, hengitystiesairauksien hallintaan liittyvään haasteeseensa ”villinä korttina”.

Kilpailu on suunnattu erityisesti suomalaisille ICT-alan startup-yrityksille, mutta kisaan voivat osallistua niin yksittäiset henkilöt, tiimit kuin yrityksetkin alasta riippumatta. Voittaja valitaan kaksivaiheisen karsinnan kautta elokuun lopussa. Kilpailuun valitut ideat saavat näkyvyyttä ja ideoiden kehittäjien on mahdollista verkostoitua alan asiantuntijoiden kanssa. Voittajaa odottaa räätälöity palkintopaketti, joka auttaa voittajaratkaisun kaupallistamisessa ja kansainvälistymisessä.

Kilpailu on nyt auki. Lisätietoa ratkaistavista haasteista, kilpailun etenemisestä, kilpailuehdotuksen jättämisestä ja valintaprosessista löytyy www.healthchallenge.fi-sivuilta .

Lisätietoa kilpailusta antavat:

GSK, Niilo Färkkilä, projektinjohtaja, puh. +358 10 3030 507
QSK, Eeva Välttilä, projektipäällikkö, puh. +358 10 3030 498
Mehiläinen Oy, johtaja, sairaalapalvelut Matti Schmidt

Health Challenge –kilpailun sähköpostiosoite: fi.healthchallenge@gsk.com

GSK on yksi maailman johtavista tiedelähtöisistä lääke- ja terveydenhuoltoalan yrityksistä. Edistämme maailmanlaajuista hyvinvointia auttamalla ihmisiä tekemään enemmän, voimaan paremmin ja elämään pidempään. Lisätietoja saat osoitteesta gsk.fi ja gsk.com

Mehiläinen on tunnetuin ja arvostetuin yksityinen sosiaali- ja terveydenhuoltopalveluiden tuottaja Suomessa.

Mehiläinen ja siihen vuonna 2015 yhdistynyt Mediverkko tarjoavat laaja-alaisimmat palvelut yksityis-, yritys- ja kunta-asiakkaille. Mehiläisessä ja Mediverkossa palveluita tuottaa yhteensä noin 9 000 työntekijää ja

ammatinharjoittajaa.

UK Trade & Investment (UKTI) auttaa brittiyrityksiä kasvamaan globaaleilla markkinoilla sekä kannustaa kansainvälistyviä yrityksiä laajentumaan Britanniaan ja rakentamaan kasvuaan sieltä käsin


Uutinen julkaistu 17.4.2015