Gambiitti-Sopimushoito GSH Oy Mehiläisen omistukseen

Mehiläinen Kuntapalvelut laajentaa mielenterveyskuntoutuksen palveluita Etelä-Suomen alueella. Gambiitti-Sopimushoito GSH Oy siirtyi 17.12.2010 allekirjoitetun kaupan mukaisesti Mehiläisen omistukseen. GSH:n kolme hoivakotia sijaitsee Järvenpäässä, Mäntsälässä ja Heinolassa.

Vuonna 1996 perustettu GSH tarjoaa mielenterveyskuntoutujien asumispalveluita Uudellamaalla ja Päijät-Hämeessä. Palveluja ostavat pääasiassa lähialueiden kunnat ja kaupungit. GSH:n henkilöstö, 50 työntekijää, jatkavat vanhoina työntekijöinä Mehiläisessä ja hoivakotien toiminta jatkuu ennallaan. GSH:lla on yhteensä 95 asukaspaikkaa.

”GSH vahvistaa erinomaisesti palveluvalikoimaamme Uudellamaalla ja Päijät-Hämeessä mahdollistamalla moniportaisen hoitomallimme mielenterveyspalveluissa. Tarjoamme nyt koko hoitokaaren eli asukkaamme saavat tarpeidensa mukaisesti hoitoa tehostetusta ympärivuorokautisesta hoidosta aina itsenäistä asumista tukevaan hoitoon”, kertoo Petri Kokkonen, asumispalveluiden sektorijohtaja Mehiläinen Kuntapalveluista. ”Voimme nyt tarjota kunnille uusia ja asiakaslähtöisiä palveluita, jotka toteutamme laadukkaasti ja kunnan kustannuksia säästäen.”

”Olemme tyytyväisiä voidessamme siirtää GSH:n uuteen kehitysvaiheeseen yhdessä Mehiläisen kanssa. Etsimme yrityksellemme kumppania ja Mehiläinen erittäin vahvana sekä luotettavana valtakunnallisena toimijana vakuutti meidät. Meillä on yhteneväinen näkemys palvelumallien ja toiminnan kehittämisestä”, toteaa Markku Metsälä, GSH Oy:n toimitusjohtaja.

Mehiläinen Kuntapalveluiden tarjoama moniportainen hoitomalli mielenterveyskuntoutujien asumispalveluissa lisää asukkaiden elämänlaatua kuntoutumisen edetessä. Lisäksi palveluita ostavat kunnat ja kaupungit saavat asiakkaan tarpeisiin kohdennetumpaa ja siten vaikuttavampaa palvelua. Moniportaisen hoitomallin mukaisesti mielenterveyskuntoutujille laaditaan henkilökohtainen hoitosuunnitelma yhteistyössä lähettävän tahon sosiaalityöntekijän kanssa. Kuntoutujan tarvitsemaa tuen tarvetta arvioidaan kuntoutujan lähtökohdista säännöllisesti.

Lisätietoja:

Mehiläinen Kuntapalvelut, asumispalveluiden sektorijohtaja, Petri Kokkonen, p. 050 310 0432
Gambiitti-Sopimushoito GSH Oy, toimitusjohtaja Markku Metsälä, p. 040 596 4500

Mehiläinen Kuntapalvelut tarjoaa laadullisesti korkeatasoisia ja kustannustehokkaita palveluita kunnille, kuntayhtymille ja sairaanhoitopiireille. Palvelutarjontaan kuuluu asumispalveluiden lisäksi lastensuojelu- ja mielenterveyskuntoutuspalvelut sekä perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon palvelut. Mehiläinen Kuntapalveluiden tavoitteena on luoda ja kehittää asiakaslähtöisiä palvelumalleja sosiaali- ja terveyspalvelun kaikille sektoreille.

Mehiläinen-konserni on tunnetuin ja arvostetuin yksityinen terveydenhuolto- ja sosiaalipalvelujen tuottaja Suomessa. Mehiläisen valtakunnallinen palveluverkosto tarjoaa monipuoliset sosiaali- ja terveyspalvelut yksityis-, yritys- ja kunta-asiakkaille. Vuonna 1909 perustetussa Mehiläisessä palveluita tarjoavat noin 2 000 työntekijää ja 1 900 ammatinharjoittajaa. Mehiläinen-konsernin liikevaihto vuonna 2009 oli 167 miljoonaa euroa. Mehiläinen kuuluu pohjoismaiseen Ambea-konserniin, joka on yksi Euroopan suurimmista terveys- ja hoivapalveluiden tarjoajista. www.mehilainen.fi


Uutinen julkaistu 20.12.2010