FC Barcelonan Ousmane Dembélé leikattiin 19.9.2017 Mehiläisen Sairaala NEO:ssa Turussa

Espanjalaisen jalkapalloseuran FC Barcelonan laitahyökkääjä Ousmane Dembélén takareisivamma leikattiin 19.9.2017 Turussa, Sairaala NEO:ssa. Dembélé sai vamman lauantain La Ligan ottelussa. NEO:ssa leikkauksen toteuttivat ortopedit Lasse Lempainen ja Sakari Orava.

Ousmane Dembélé sai lauantaina hamstring-lihaksen repeämän, joka vaati kohtuullisen pikaista leikkaushoitoa. Leikkaus päätettiin suorittaa Mehiläisen Sairaala NEO:ssa Turussa, johon Dembélé saapui tänään aamulla. Leikkaus meni suunnitelmien mukaan, ja potilaan vointi leikkauksen jälkeen on hyvä, korostaa ortopedi Lasse Lempainen.

Leikkausta oli seuraamassa FC Barcelonan ylilääkäri Ricard Pruna. Ousmane Dembélé palaa lähipäivinä Espanjaan aloittamaan kuntoutuksen.

– Onnistuneen leikkauksen jälkeen on tärkeää, että kuntoutus aloitetaan oikea-aikaisesti ja toteutetaan suunnitelman mukaisesti. Tavoitteena on, että Dembélé saataisiin vuoden vaihteen tietämillä takaisin pelikentille, Lempainen jatkaa.

Pitkä yhteistyö FC Barcelonan kanssa

Sakari Oravan ja FC Barcelonan yhteistyö alkoi vuonna 1992. Sen jälkeen Orava, Lempainen ja muut NEO:n ortopedit ovat konsultoineet ja kouluttaneet seuraa erilaisten jänne- ja lihasvammojen hoidossa. Seuran kanssa on tehty myös tutkimusyhteistyötä.

– Yhteistyöni seuran kanssa alkoi Barcelonan olympialaisista. Toimin silloin Suomen joukkueen ylilääkärinä, ja olin leikannut urallani paljon muun muassa akillesjännepotilaita. Olympialaisten aikana FC Barcelonan lääkärit kysyivät minulta ohjeita, ja siitä lähtien olemme tehneet yhteistyötä. Olen leikannut heidän urheilijoitaan sekä Suomessa että paikan päällä Barcelonassa, Sakari Orava kertoo.

– Kaikki potilaat ovat meille luonnollisesti tärkeitä, mutta ovathan tällaiset maailmalla tunnetut huippu-urheilijat parhaiten mieleen jääviä tähtihetkiä. FC Barcelona on luonut ympärilleen laaja-alaisen lääketieteen ammattilaisten verkoston. He luottavat meidän turkulaisten ammattitaitoon erityisesti lihas- ja jännevammojen, kuten akilles- ja hamstring-vammojen hoidossa, Lempainen kertoo.

Sakari Orava ja Lasse Lempainen ovat tehneet pitkään yhteistyötä. He ovat yhdessä operoineet aiemmin tänä vuonna kaksi muuta FC Barcelonan pelaajaa. Kolme vuotta sitten he leikkasivat yhteistyössä myös FC Barcelonan puolustajan Thomas Vermaelenin takareisivamman.


Uutinen julkaistu 20.9.2017