Espoonlahteen uusi Mehiläisen palvelukoti ikäihmisille

Lehdistötiedote 04.05.2017

Mehiläinen avaa ikääntyneille 84 asukaspaikan Mainiokoti Joutsen – Svanhemmet -palvelukodin Espoonlahteen keväällä 2018. Samalla syntyy noin 50 uutta työpaikkaa hoiva-alan ammattilaisille.

Arkkitehtuurisesti arvokas Ankkurin liike- ja toimistorakennus (Kipparinkatu 2, Espoo) saneerataan Mehiläisen uudeksi ikäihmisten palvelukodiksi, joka tarjoaa asukkailleen ympärivuorokautista hoivaa. NCC hoitaa perinteikkään arvorakennuksen saneerauksen ja rakentaa pihapiiriin kolme uutta kerrostaloa, joihin Mehiläinen tulee tarjoamaan myös itsenäisempää vuokra-asumista ja kotiin vietäviä palveluja, kuten palvelukodin asuntoihinkin.

– Palvelukodin läheisyyteen suunnitellut kerrostalot on tarkoitettu itsenäisempää asumista kaipaaville ikäihmisille, joiden tuen ja hoivan tarve on pienempi kuin Mainiokoti Joutsenen asukkaiden. Samasta naapurustosta löytyy siis jatkossa monipuolisia hoivaratkaisuja erilaisiin tarpeisiin, Mehiläisen hoivapalveluiden myyntijohtaja Sami Vaateri kuvailee.

Uusia työpaikkoja hoiva-alan ammattilaisille

Uusi Mainiokoti Joutsen ja pihapiirin kerrostalojen palvelut työllistävät arviolta yhteensä noin 50 sosiaali- ja terveysalan ammattilaista.

– Uskomme, että pääsemme valitsemaan hyvin motivoitunutta ja ammattitaitoista henkilökuntaa muun muassa palvelukodin hyvän sijainnin ja viihtyisän ympäristön ansiosta, Vaateri arvioi.

Turvallista arkea ja yksilöllistä hoivaa

Asiakkaan omatoimisuutta tuetaan palvelukodissa parhaalla tavalla yksilöllisten voimavarojen mukaisesti ja ammattimaisen henkilöstön voimin. Apu on Joutsenessa aina lähellä silloin, kun sitä tarvitaan. Espoonlahdessa on mahdollisuus saada palvejuja sekä suomeksi että ruotsiksi.

– Turvallisen arjen takaamisen lisäksi toimintamme periaatteisiin kuuluu asiakkaan oman elämänrytmin huomioiminen ja sen arvostaminen, tiivistää Vaateri ajatuksen yksilöllisen hoivan tärkeydestä.

Espoonlahti on viihtyisä alue, jossa palvelut ovat lähellä hyvien kulkuyhteyksien päässä. Uusi metroasema valmistuu 100 metrin päähän ja läheisyydestä löytyy Lippulaivan kauppakeskus ja Espoonlahden kirkko. Pihatasoon on suunniteltu asukkaiden käyttöön erittäin laajat yhteiset tilat, jotka tukevat asukkaiden yhteisöllisyyttä. Rauhaisa sisäpiha avautuu Espoonlahden kirkon suuntaan.


Uutinen julkaistu 4.5.2017