Ensimmäinen kiinalainen potilas leikattiin Urheilu Mehiläisessä Turussa

Urheilu Mehiläisen vahva kansainvälinen osaaminen kiinnostaa myös Kiinassa. Ensimmäinen kiinalainen potilas leikattiin ortopedi Lasse Lempaisen ja Sakari Oravan toimesta 12.2.2019 Turussa.

Jalkapallovalmentaja Liu Yang saapui Shanghaista Kiinasta Suomeen pitkään vaivanneen takareiden kivun takia. Hänelle tehtiin ns. hamstring-syndroomaleikkaus Urheilu Mehiläisessä.

- Leikkaus sujui suunnitellusti. Potilas oli jo aiemmin itse epäillyt hamstring-syndroomaa internetistä löytyneiden tietojen pohjalta, sanoo ortopedi Lasse Lempainen.

Liu Yang päätyi Suomeen tutkittuaan Lempaisen julkaisuja sekä ulkomaisia referenssejä Turussa hoidossa käyneiltä urheilijoilta.

- Hän on ensimmäistä kertaa Euroopassa ja on kovasti tykännyt Suomesta. Sairaalan loistavat puitteet ja ystävällinen henkilökunta on ollut hänelle hieno yllätys, kertoo Lempainen.

Maiden väliset rajat häviävät yhä enemmän myös lääketieteessä. Internetin välityksellä tieto leviää nopeasti.

- Ulkomailta käy säännöllisesti potilaita - sekä urheilijoita että kuntoilijoita - vastaanotolla esimerkiksi juuri hamstring-vammojen vuoksi. Olemme vuosien ajan käyneet kansainvälisissä kongresseissa puhumassa erityisesti lihas-jännevammojen hoidosta, tehneet näihin liittyvää tutkimusta ja seurayhteistyötä esimerkiksi FC Barcelonan ja Real Madridin kanssa. Hiljalleen verkostoituminen laajenee ja sitä kautta tämäkin potilas löysi tiensä tänne Turkuun. Kaikkia potilaita pyrimme hoitamaan tietysti yhtä hyvin, Lempainen toteaa lopuksi.


Uutinen julkaistu 14.2.2019