Asiantuntijana Olympiajoukkueessa

Suomen Olympiakomitean ja Mehiläisen yhteistyö lähti liikkeelle vuonna 2001 Olympiakomitean terveydenhuolto-ohjelman kehittämisestä. Viime vuosina Olympiakomitean lääketieteellinen asiantuntijaryhmä on kehittänyt ja laajentanut terveydenhuolto-ohjelmaa entisestään.

Vuoden 2012 kesäolympialaisissa urheilulääketieteellinen asiantuntijuus on jälleen ajankohtaista.

- Lontooseen lähteneet urheilijat siirtyivät heti valintansa jälkeen niin sanotun tehostetun terveydenhoidon piiriin, millä varmistettiin se, että urheilija pysyisi mahdollisimman terveenä ennen kisoja. Terveiden harjoituspäivien maksimointi on huippu-urheilun ydin. Mitä enemmän urheilijalla on terveitä päiviä, sitä paremmin hän lajissaan yleensä pärjää, tiivistää markkinointi- ja viestintäpäällikkö Jari Elo Olympiakomiteasta.

Mehiläisen palvelukokonaisuuteen kuuluvat yhtenä osana muun muassa rokotukset ja infektioiden ehkäisy. Olympiakisamatkan aikaiset infektiot ovat merkittävä terveydellinen syy urheilijan ennakoitua huonommalle kisamenestykselle.

Olympiakomitean terveydenhuolto-ohjelmaa on viime aikoina alettu kehittää omalääkäritoiminnan ohella myös fysioterapiaan ja ravitsemukseen. Tässä pilotointivaiheessa olevassa mallissa urheilija tapaa lähipiirin terveydenhuollon ammattilaisia aikaisempaa säännöllisemmin, jotta vammoja ja sairauksia voitaisiin ehkäistä ennalta. Näitä paikallisia verkostoja on rakennettu yhteistyössä Mehiläisen ja muiden urheiluun perehtyneiden toimijoiden kanssa.

Teksti: Leena Toiviainen


Uutinen julkaistu 8.8.2012