Ambea-konserni vahvistaa johtoaan - Mehiläisen Margita Klemetti Ambean henkilöstöjohtajaksi

Mehiläisen henkilöstö- ja laatujohtaja Margita Klemetti on nimitetty Ambean uudeksi henkilöstöjohtajaksi 1.10.2010 alkaen. Klemetti on toiminut Mehiläinen-konsernin henkilöstöjohtajana vuodesta 2001 lähtien, ja laatujohtajana 2002 alkaen. Koulutukseltaan Margita Klemetti on terveydenhuollon maisteri.

Ambea on Pohjoismaiden suurin yksityinen terveys- ja sosiaalipalvelukonserni. Ambean henkilöstömäärä vuoden 2009 lopussa oli 10 300 henkilöä ja toimipisteitä Ambealla oli 600. Suomen tunnetuin ja arvostetuin yksityinen sosiaali- ja terveyspalvelukonserni Mehiläinen Oy on osa Ambea-konsernia. Ambea-konserniin kuuluvat Mehiläisen lisäksi Ruotsissa ja Norjassa toimivat Carema Care ja Carema Sjukvård. Ambea siirtyi aiemmin tänä vuonna Tritonin ja KKR:n (Kohlberg Kravis Roberts & Co) omistukseen.

”Margita Klemetin henkilöstöjohtamisen osaaminen on merkittävä vahvistus Ambealle. Klemetti tulee keskittymään etenkin Ambean johtamisosaamisen ja johtamisjärjestelmän kehittämiseen. Hänellä on laaja ja menestyksekäs kokemus näiden alueiden kehittämisestä ja johtamisesta Mehiläisessä”, kertoo Ambean toimitusjohtaja Matti Bergendahl.

Margita Klemetillä on monipuolinen kokemus henkilöstöjohtamisen ja sosiaali- ja terveyspalveluiden aloilta. Hän on toiminut Mehiläinen-konsernin henkilöstöjohtajana ja johtoryhmän jäsenenä vuodesta 2001 lähtien. Klemetti on Henkilöstöjohdon ryhmän HENRY ry:n hallituksen puheenjohtaja ja EK:n Sosiaalialan Työnantaja- ja Toimialaliiton hallituksen jäsen.

”Siirryn Ambean henkilöstöjohtajaksi innostuneena. Ambean tytäryritysten henkilöstö on osaavaa, ammattitaitoista ja innovatiivista. Haluamme kehittää ja vahvistaa Ambean pohjoismaista johtamiskulttuuria. Yhtenäinen johtamiskulttuuri mahdollistaa osaamisen aktiivisen jakamisen. Voimme oppia paljon toinen toisiltamme”, toteaa Margita Klemetti.

Lisätietoja antavat:

Margita Klemetti, henkilöstöjohtaja, Ambea AB, puh. 040 513 5107

Matti Bergendahl, toimitusjohtaja Ambea AB, puh. 040 833 5461

Mehiläinen-konserni on tunnetuin ja arvostetuin yksityinen terveydenhuolto- ja sosiaalipalvelujen tuottaja Suomessa. Mehiläisen valtakunnallinen palveluverkosto tarjoaa monipuoliset sosiaali- ja terveyspalvelut yksityis-, yritys- ja kunta-asiakkaille. Vuonna 1909 perustetussa Mehiläisessä työskentelee noin 1700 henkilöä ja 1900 ammatinharjoittajalääkäriä. Mehiläinen-konsernin liikevaihto vuonna 2009 oli 167 miljoonaa euroa. Mehiläinen kuuluu pohjoismaiseen Ambea-konserniin, joka on yksi Euroopan suurimmista terveys- ja hoivapalveluiden tarjoajista. www.mehilainen.fi

Ambea AB on Pohjoismaiden suurin yksityinen terveys- ja sosiaalipalvelukonserni, joka tarjoaa monipuolisia sosiaali- ja terveyspalveluita Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa tytäryritystensä Mehiläinen, Carema Care ja Carema Sjukvård kautta. Konserniin kuuluu 600 toimipistettä ja henkilöstömäärä on 10 300 työntekijää. Ambea-konsernin liikevaihto on yli 700 miljoonaa euroa. www.ambea.com 


Uutinen julkaistu 1.10.2010