Ambea-konserni vahvistaa johtoaan: Fredrik Grenistä uusi konsernijohtaja ja Matti Bergendahlista Mehiläisen toimitusjohtaja

Tukholma 16.12.2011

Ambean hallitus on päättänyt tänään Fredrik Grenin nimityksestä Ambean uudeksi toimitusjohtajaksi ja konsernijohtajaksi. Ambea on Pohjoismaiden suurin sosiaali- ja terveyspalveluyritys, joka koostuu Mehiläinen Oy:stä Suomessa sekä Carema Care ja Carema Sjukvård AB:istä Ruotsissa. Fredrik Gren siirtyy tehtävään Menigo Foodservices -yrityksen toimitusjohtajan tehtävästä. Hän aloittaa uudessa työssään 1.2.2012.

Matti Bergendahl jatkaa konsernissa Mehiläisen toimitusjohtajana ja Ambean varatoimitusjohtajana. Mehiläisen nykyinen vt. toimitusjohtaja Kai Vesterinen jättää vt. toimitusjohtajan tehtävänsä vakavan sairauden vuoksi 27.12.2011 alkaen ja jatkaa liiketoimintajohtajana sairauslomansa jälkeen.

”Hallitus on päättänyt tänään, että Ambean konsernijohtoa vahvistetaan nimittämällä Fredrik Gren uudeksi konsernijohtajaksi. Hän on erinomainen johtaja, joka on hoitanut useita muutoshankkeita menestyksekkäästi. Olemme vakuuttuneita siitä, että Fredrik Gren menestyy hyvin ja innostaa yli 13 000 työntekijäämme. Haluamme kehittää toimintaamme ja pitää hoidon laadun tärkeimpänä asiana. Tavoitteemme on, että Ambea on ensisijainen valinta sekä asiakkaille että muille julkisille ja yksityisille sidosryhmillemme”, sanoo Ambean hallituksen puheenjohtaja Mikael Lilius.

Fredrik Gren aloitti uransa konsulttina McKinsey & Company -yrityksessä, jossa hän työskenteli yhdeksän vuotta, viimeiseksi partnerina. Hänet rekrytoitiin Sveriges Televisioniin, jossa hän työskenteli talousjohtajana vuosina 2002−2006. Vuonna 2006 Fredrik Gren aloitti talousjohtajana Menigo Foodservicessä, joka on nykyään osa Brakes Groupia. Vuoden työrupeaman jälkeen Frederik Gren nimitettiin yhtiön toimitusjohtajaksi. Hänellä on diplomiekonomin tutkinto kauppakorkeakoulusta.

”Sosiaali- ja terveyspalvelut ovat hyvinvointiyhteiskunnan keskeinen osa ja ne vaikuttavat meihin kaikkiin. Olen ylpeä ja toiveikas saadessani johtaa organisaatiota, joka auttaa ihmisiä elämään pidempään ja terveellisemmin. On vaikea kuvitella tärkeämpää ja antoisampaa tehtävää. Odotan innolla tapaavani uudet kollegani, jotka tekevät työtä tämän tavoitteen eteen”, sanoo Fredrik Gren.

”Nykyinen Ambea-konsernin toimitusjohtaja Matti Bergendahl jatkaa konsernin varatoimitusjohtajana ja keskittyy tehtäväänsä Mehiläisen toimitusjohtajana. Olemme erittäin kiitollisia Matti Bergendahlille hänen tekemästään työstä ja vahvasta omistautumisestaan Ambea-konsernille. Yhteistyömme jatkuu”, Mikael Lilius sanoo.

Lisätietoja
Mikael Lilius, Ambean hallituksen puheenjohtaja, soittopyynnöt puh. 010 414 3023 (0,0835 €/puhelu + 0,1669 €/min)
Matti Bergendahl, Mehiläisen toimitusjohtaja, Ambean varatoimitusjohtaja, puh. 040 833 5461

Ambea on Pohjoismaiden suurin yksityinen terveys- ja sosiaalipalvelukonserni, joka tarjoaa monipuolisia sosiaali- ja terveyspalveluita Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa tytäryritystensä Mehiläinen, Carema Care ja Carema Healthcare kautta. Ambean visiona on olla terveyspalveluiden ykkösvaihtoehto kehittämällä korkeatasoisia ja innovatiivisia terveys- ja hoivapalveluita. Konserniin kuuluu 650 toimipistettä ja henkilöstömäärä on 13 000 työntekijää. Ambea-konsernin liikevaihto on yli 900 miljoonaa euroa. www.ambea.com 


Uutinen julkaistu 16.12.2011