Urheilu Mehiläinen urheiluseurojen ja urheilijoiden asiantuntevana kumppanina

Urheilu Mehiläinen tekee yhteistyötä yli 200 urheiluseuran kanssa ympäri Suomea. Olemme uranuurtajia liikunta- ja urheiluvammojen hoidon kehittäjänä ja palveluntuottajana.

Urheilu Mehiläisen ainutlaatuinen kumppanuusmalli tarjoaa urheiluseuroille mahdollisuuden kokonaisvaltaisiin terveyspalveluihin, joiden kautta Mehiläisen asiantuntijat ovat aktiivisesti mukana urheilijan arjessa.

Kumppanuusmalliin kuuluvia urheiluseuroja palvelee ympäri maata moniammatillinen tiimi, johon voi kuulua esimerkiksi yleis- ja erikoislääkäreitä, fysio- ja ravintoterapeutteja sekä psykologeja.

Jokaisen seuran kanssa luodaan yhteinen toimintamalli ja nimetään Mehiläisestä vastuuyhteyshenkilö, jonka puoleen seura voi kääntyä tarpeineen ja toivomuksineen, jolloin seurat voivat keskittyä paremmin ydintehtäviinsä eli esimerkiksi lajitaitojen opettamiseen eri-ikäisille.

Kumppanuusmalli sisältää sekä ennaltaehkäisevää työtä että hoidollisen osuuden eli liikunta- ja urheiluvammojen diagnosoinnin ja hoidon aina juniori-iästä veteraanisarjalaisiin asti.

Ennaltaehkäisevään työhön kuuluvat esimerkiksi urheilijoiden säännölliset terveystarkastukset, koulutustilaisuudet ja tietoiskut, joita järjestetään urheilijoiden lisäksi myös valmentajille, joukkuejohdolle ja juniorien vanhemmille.

Teemme paljon yhteistyötä urheiluseurojen kanssa, jolloin tuomme oman asiantuntemuksemme seuran tueksi ja järjestämme seuran jäsenille koko hoitoketjun ensiavusta kuntoutukseen. Urheilu Mehiläisen avulla seurasi jäsenet saadaan takaisin liikkumaan – nopeasti, terveenä ja osaavampana.

Lue myös:
Terveystarkastukset tuovat turvaa myös urheilijalle - HJK:n pelaajien UEFA-tarkastukset tehtiin Urheilu Mehiläisessä
Joukkuelääkäri näkee pelaajan ihmisenä – Mehiläinen HJK:n pelaajien tukena
LiikU ja Urheilu Mehiläinen kehittävät yhdessä seuratoimintaa
Varsinais-Suomen pieni suuri seura Peimari United uudisti jalkapallon harrastamisen
Grankulla IFK: Yhteistyön avulla rasitusvammoja ehkäistään jo varhain
Helsinki Seagulls: Tavoitteena maksimoida terveet harjoituspäivät
Helsinki Seagulls: Ammattiurheilijalle keho on työväline

Mitä seurayhteistyö käytännössä tarkoittaa

  • Mahdollisuus saada kaikki terveyspalvelut ja koko hoitoketju - ensiavusta kuntoutukseen - samasta paikasta

  • Valtakunnallinen Urheilu Mehiläisen asiantuntijaverkoston tuki

  • Seuran oma nimetty yhteyshenkilö ja terveydenhuollon asiantuntijat

  • Toistaiseksi voimassaoleva sopimus takaa pitkäjänteisen kumppanuusmallin - parhaat tulokset syntyvät yhdessä toimintaa kehittäen

  • Kokeneiden asiantuntijoiden tuki joukkueille urheiluvammojen ennaltaehkäisyssä ja hoidossa, kuntoutuksessa sekä urheilijan terveyden edistämisessä

  • Selkeä nopea toimintamalli tapaturmatilanteissa

  • Mehiläisen toimiva yhteistyö vakuutusyhtiöiden kanssa

  • Terveystarkastukset junioreille keskitetysti yhdessä sovittuna ajankohtana

  • Muut erikseen sovittavat palvelut, esim. testaukset, luennot ja ajankohtaiset tietoiskut valmentajille, pelaajille ja vanhemmille

Asiantuntijuutta vammojen hoidossa

Vammojen ja sairauksien diagnosoinnissa ja hoidossa Urheilu Mehiläisen vahvuutena on vahva paikallinen osaaminen, jonka tukena toimii valtakunnallinen asiantuntijaverkosto.

Kun urheilijan polvi vääntyy jalkapallon tiimellyksessä, olkapää menee sijoiltaan jääkiekon rajuimmissa taklauksissa tai salibandy-ottelussa repeää eturistiside, kumppanuusmallin piiriin kuuluva urheilija ohjataan nopeasti oikealle hoitopolulle parhaan hoitotuloksen saavuttamiseksi.

Yksittäiselle urheilijalle on vammatilanteessa äärettömän tärkeää, että Urheilu Mehiläisen asiantuntijat pystyvät tarvittaessa konsultoimaan keskenään ja löytämään asiantuntijaverkosta juuri kyseisen vamman hoitoon parhaiten sopivan asiantuntijan ja hoitomuodon. Esimerkiksi ortopedeista osa on erikoistunut olkapäävammojen, ja osa nilkka- tai polvivammojen hoitoon. Konsultaatio toimii myös eri ammattiryhmien välillä – aina vamman hoitoon ei tarvita ortopedia, vaan joskus on hyvä turvautua vaikkapa fysioterapeutin apuun. Urheilijaa helpottaa vammatilanteessa sekin, että hän kohtaa ihmisen, joka ”puhuu samaa kieltä” liikkujan kanssa, tuntee lajien erityispiirteet ja urheilijan ja liikkujan erityistarpeet. Olennaista on saada vamma hoidettua nopeasti ja joustavasti parhaalla mahdollisella tavalla.

Lue lisää:
Ensiaputaidot tarpeen myös urheilukentällä – lääkäri kertaa, mitä jokaisen tulisi tietää

OmaUrheilu-palvelulla tukea seuralle

Yhteistyön myötä seura saa käyttöönsä OmaUrheilu-palvelun, jonka avulla seura kerryttää tukipottia keskittämällä ostonsa Mehiläiseen.

Toimimme aktiivisesti eri paikkakunnilla.

Kysy lisää oman paikkakuntasi Urheilu Mehiläisen yhteyshenkilöiltä tai Urheilu Mehiläisen palvelunumerosta 010 414 0444 (0,0835 €/puhelu + 0,1669 €/min).

Seuraa Urheilu Mehiläistä Instassa @urheilumehilainen 

Lue lisää:
Kilpaurheilija - tunne lääkkeesi
Urheilijan laboratoriopaketti
Jatkoaika urheilu-uralle
Hoidettu astma ei estä lapsen ja nuoren liikkumista
Lasten yleisimmät jalkapallovammat – lääkärin vinkit ennaltaehkäisyyn ja hoitoon
Jalkapalloilijan vammat ja niiden taustatekijät
Nuoren urheilijan hyvinvointi
Kaikki urheilijat tarvitsevat psykologia jossain vaiheessa uraansa

Asiantuntijat ja toimipisteet

Jyri Aalto
LL, yleislääkäri
9.5
Satu Aaltonen
Ravitsemusterapeutti
Jukka Aho
OMT-Fysioterapeutti
9.4
Antti Aitasalo
Työfysioterapeutti, fysioterapeutti
9.8

Lisää aiheesta