Terveisiä TET:istä Mehiläisen viestinnästä!

Blogi 22.9.2017

Olen päättänyt, että tulevaisuudessa minusta tulee lääkäri. Tämän johdosta tahdoin päästä tutustumaan työelämään lääkärikeskuksessa ja pienen pohdinnan jälkeen Mehiläinen tuntui loistavalta vaihtoehdolta.

Sitä sitten lähdettiin innoissaan kyselemään. Jo vähän ajan kuluttua sainkin kuulla, että pääsisin viikoksi Mehiläisen pääkonttorille Töölöön markkinointi- ja viestintäosastolle TET-harjoitteluun. Siitä asti odotin kärsimättömästi kyseisen viikon lähenemistä. Kun viikko vihdoin saapui, alkoi se rakennuksen ja tulevan työtiimini esittelyllä.

Mitä TET-viikon aikana tapahtui?

Viikon aikana päätehtäväni oli valmistella, kuvata ja muokata valmiiksi kaksi lääkärihaastattelua. Haastateltavakseni sain Toni Keski-Jyrän aiheesta "Mitä jos nuori haluaa lääkäriksi?". Tämän jälkeen kyselin Emilia Vuorisalmelta ajatuksia nuorten syömisestä, urheilemisesta, nukkumisesta ja älylaitteiden käytöstä. Lisäksi päivittelin muutaman päivän Mehiläisen Instagram-tiliä .

Jokapäiväisten yhteisten lounaiden aikana sain olla vapaasti mukana monenkin asian ideoinnissa ja tiimin yhteisissä keskusteluissa.

Sain myös osallistua kahteen palaveriin viikon aikana. Ensimmäisessä palaverissa työtiimini kävi läpi tulevan syksyn sisältöjä. Toinen palaveri oli melko vapaamuotoinen tapaaminen, jossa Haaga-Helian opiskelijaryhmä kokoontui koulun yhteistyöprojektin tiimoilta. Tapaamisessa käytiin läpi ryhmien erilaisia markkinointi-ideoita, jotka oli suunniteltu erityisesti nuorten naisten kohderyhmälle.

Loppuviikosta kirjoitin tämän blogin viimeisenä työtehtävänäni. Viikon ajan kokosin ideoita ja tietoa blogitekstiä varten.

Innostava ilmapiiri inspiroi

Viikon työryhmäni oli aivan mahtava. Ilmapiiri oli iloinen ja rento, mutta silti kaikki keskittyivät omiin töihinsä. Apua oli helppo pyytää, jos sitä tarvitsi ja palaute oli rakentavaa. Kun käveli käytävillä, vastaan tulevat henkilöt tervehtivät toisiaan, useimmiten hymyillen. Minun oli helppo sulautua avoimeen joukkoon, joka otti minut hyvin vastaan.

Koko viikko oli todella mukava ja siitä jäi positiivinen muisto. Suosittelisin tätä TET-paikkaa ehdottomasti kaikille nuorille, jotka ovat vähääkään kiinnostuneita terveysalasta tai viestinnästä ja markkinoinnista.

Työelämään tutustumisjaksot (TET-jaksot) ovat osa peruskoulutuksen opetussuunnitelmaa. Niissä nuori saa ensikosketuksia työelämään ja tulevaan arkeen.

TET Mehiläinen

Blogitekstin on kirjoittanut Mehiläisen TET-harjoittelija Emma, joka uskoo onnistuneen TET-harjoittelun antavan hyvän kuvan työelämästä ja osittain myös kasvattavan nuorta kohti aikuisuutta.

Jatka keskustelua blogin aiheesta Mehiläisen Facebookissa , Twitterissä  ja LinkedInissä !