Snäppiklinikalla tuntee olevansa todella lähellä nuoria

Blogi 8.3.2017

Mehiläinen aloitti viime marraskuussa nuorille suunnatun uuden maksuttoman ehkäisy- ja sukupuolitautineuvonnan Snapchatin kautta. Palvelu on saavuttanut nuoret snäppääjät nopeasti ja me vastaajatkin olemme oppineet käyttämään ainakin itselleni aiemmin aivan tuntematonta Snapchatia. Kotona alkuun paras avustajani olikin murrosikäinen tyttäreni.

Ensimmäinen kerta oli todella jännittävä. Kovasti mietitytti, osaanko vastata tuleviin kysymyksiin ja mitähän nuoret kysyvät. Kysyjät ovat olleet enimmäkseen nuoria naisia, mutta on mukana ollut muutama nuori rohkea mieskin.

Snäppiklinikka on saavuttanut hienosti suosiota. Joka kerta kysymyksiä on tullut paljon ja ne ovat olleet asiallisia. Snäppejämme on katsottu aivan valtavasti ja seuraajia on tullut joka viikko lisää. Tällaiselle palvelulle tuntuu olevan selkeä tarve ja on hienoa, että Mehiläinen on etulinjassa tällaista palvelua tarjoamassa ja että saan olla siinä mukana. Kiitosta on tullut erityisesti nopeista ja luotettavista vastauksista. Kaikki nuorilta tullut palaute on ollut muutenkin ihanan positiivista ja aitoa.

Snäppiklinikalla tuntee olevansa todella lähellä nuoria. Auttaminen ja neuvominen on mukavaa ja samalla olen itse saanut päivitettyä vanhoja tietojani. Omasta useiden vuosien mittaisesta kätilön työkokemuksestani niin naistentautien kuin synnytystenkin puolelta on ollut suuri hyöty. Lisäksi nuorena sairaanhoitajana sukupuolitautien poliklinikalta kertynyt työkokemus on ollut nyt suureksi eduksi.

Kysymykset tulevat Snapchatiin yksityisviesteinä. Vastauksesta teemme videosnäppejä pitäen kuitenkin huolta kysyjän anonymiteetistä. Julkisista vastauksistamme hyötyvät kaikki seuraajamme.

Nuoret ovat hyvin avoimia kysymyksissään. Kysymykset ovat enimmäkseen ehkäisyyn ja sukupuolitauteihin liittyviä. Selkeä tuen tarve näissä asioissa on. Hyvin henkilökohtaisiin kysymyksiin olen vastannut myös yksityisviestillä.

Lääkärille ohjausta on myös lähes joka kerta. Kysymyksiä on tullut ympäri Suomen ja on ollut kiva etsiä Mehiläisen kattavasta palvelusta ammattilaista, joka pystyisi parhaiten auttamaan ja aina sellainen on myös löytynyt.

On ollut kerrassaan mukava pitää Snäppiklinikkaa ja auttaa nuoria. Tuntuu, että tämä jos mikä on erinomaista asiakaspalvelua. Uskon, että 100-vuotias Mehiläinen nuorentuu ja tulee hyvin tunnetuksi nuorten keskuudessa hyvää, laadukasta ja monipuolista palvelua tarjoavana toimijana.

Ilolla ja aidolla läsnäololla jatkan Snäppiklinikan pitämistä omalla vuorollani maanantaisin klo 16-19. Tämä on yksinkertaisesti ihan huippu juttu :)!

Aurinkoa ja hyvää energiaa meidän kaikkien Mehiläisten kevääseen!

Paula Tukiainen

Paula Tukiainen, kätilö-sairaanhoitaja

Seuraa Mehiläistä Snapchatissa mehilainen_fi!

Jatka keskustelua blogin aiheesta Mehiläisen Facebookissa  , Twitterissä  ja LinkedInissä !