Rockettes: Ulkonäköpaineet

Blogi 17.1.2017

Meidän lajissamme, muodostelmaluistelussa, ulkonäkö on keskeinen osa kilpailuohjelmiamme. Haluamme kilpailupukujen, meikkien ja kampausten olevan täydellisiä, kun on aika astua jäälle. Kilpailulookia mietitään ja harjoitellaan jo kauan ennen ensimmäisiä kilpailuja. Lajissamme panostetaan ulkonäköön, ja joukkueen tytöt pyrkivät näyttämään samanlaisilta, jotta kokonaisuus olisi mahdollisimman yhtenäinen. Tämä kaikki voi kuitenkin tuoda paineita, ja kysymys kuuluukin: kuinka näiltä voitaisiin välttyä?

Nuorille ja etenkin nuorille naisille ulkonäköpaineita tulee nykymaailmassa joka puolelta. Mainokset, lehdet ja varsinkin sosiaalinen media ovat esillä jokapäiväisessä elämässämme ja tuovat aika ajoin paineita ulkonäön suhteen. Monet mediassa esitetyt naisvartalot ovat epätodellisia ja usein varsin muokattuja. Monille tulee tästä kaikesta tunne, että minunkin pitäisi näyttää samalta kuin tuo Instagramin upea nainen isoilla rinnoilla ja kapealla vyötäröllä. Näin ei tietenkään ole, mutta välillä se pääsee unohtumaan, varsinkin jos nuori ihminen on vielä hieman epävarma itsestään.

Rockettes

Meidän joukkueessa on 21 aivan upeaa ja kaunista naista. Kaikki me olemme eri näköisiä, pituisia, värisiä, ja meillä on eriväriset hiukset ja silmät ja pidämme eri asioista. Tietenkin meitä kaikkia yhdistää rakkaus lajiimme ja toisiimme. Me kaikki kunnioitamme ja rakastamme toisiamme juuri sellaisina kuin olemme, ja se on varmasti yksi syy, mikä kasvattaa itsetuntoamme ja auttaa kestämään lajin muodostamat paineet. Tietenkin on normaalia, että välillä kaikilla meillä on vaikeampia aikoja, kun ei oikein ole tyytyväinen itseensä, mutta silloin on erityisen hienoa, kun on joukkue tukena. Se tuo valtavasti voimaa ja jaksamista!

Meidän joukkueessamme onkin upea käytäntö sen suhteen, että aina kun näemme jotain silmää miellyttävää, kerromme sen ääneen. Esimerkiksi jos jollakulla on jotain kaunista päällä, upea meikki, näyttävä kampaus tai hän tekee jäällä jonkin asian todella upeasti, muut kehuvat aina. Tämä käytäntö ruokkii itsetuntoa ja hyvää mieltä sekä luo positiivisen tunnelman. Se on aivan mahtavaa ja toivomme, että kaikki muutkin rohkaistuisivat kertomaan ystävilleen tai vaikka kadulla tuntemattomille ihmisille kehuja näiden ulkonäöstä tai jostain, mitä toiset ovat tehneet. Se tuo aina hyvää mieltä molemmille!

Rockettes

Toinen asia, mikä meidän treeneissä tuo aina hyvää mieltä ja kohottaa itsetuntoa, on tapa, josta emme aio koskaan päästää irti. Kun joku tai jotkut joukkueestamme saavat kehuja valmentajaltamme tai muuten esimerkiksi ovat tehneet jotain hienoa, on meillä tapana antaa hänelle tai heille aplodit. Usein myös onnistuneen harjoituksen jälkeen annamme itsellemme aplodit. Välillä on hyvä kehua myös itseään ja antaa kiitosta itselleen hyvin tehdystä harjoituksesta.

Rockettes

Itsetuntoon ja -luottamukseen tietenkin vaikuttavat kaikki elämän osa-alueet ja ne tapahtumat, jotka ovat tapahtuneet aikaisemmin elämässämme. Mutta ajatuksenamme on, että jokainen voi vaikuttaa omaan ja toisen hyvinvointiin helposti pienillä asioilla!

Blogitekstin on kirjoittanut Rockettes muodostelmaluistelujoukkueen nuoret naiset. Blogi on osa Mehiläisen ja Rockettesin yhteistyötä ja kirjoitukset käsittelevät nuorille – ja erityisesti kilpaurheilun keskuudessa esiintyviä - tärkeitä aiheita.

Jatka keskustelua blogin aiheesta Mehiläisen Facebookissa , Twitterissä  ja LinkedInissä !