Varkauteen avataan uusi Mehiläisen palvelukoti

Lehdistötiedote 17.8.2017

Mehiläinen avaa Mainiokoti Kruunun Varkauden Taulumäkeen kesällä 2018. Uuteen palvelukotiin tulee yhteensä 45 asukaspaikkaa, joista löytyy erilaisia asumisratkaisuja niin ympärivuorokautista hoivaa kuin kevyempääkin palvelua tarvitseville.

Varkauden Kauppakadun varrelle valmistuvaan Mainiokoti Kruunuun tulee 30 ympärivuorokautisen hoivan asukaspaikkaa ikäihmisille. Uuteen rakennukseen rakennetaan samalla myös 15 palveluasuntoa, joihin tarjotaan palveluja tulevien asukkaiden tarpeiden mukaan.

- Kesällä 2018 valmistuva Mainiokoti Kruunu sijaitsee keskeisellä paikalla niin, että palvelut ovat lähellä. Uusi palvelukoti työllistää avautuessaan noin 20 henkilöä, Mehiläisen hoivapalveluiden myyntijohtaja Sami Vaateri kuvailee.

Turvallista ja viihtyisää asumista

Mehiläisen kaikissa palvelukodeissa panostetaan korkeatasoiseen hoitoon ja asukasviihtyvyyteen, jotta asiakkaat kokevat olonsa turvalliseksi.

- Kesäkuun asukaskokemuskyselyssämme turvallisuus oli yksi niistä seikoista, johon kyselyyn vastanneet asukkaamme olivat kaikista eniten tyytyväisiä. Haluamme jatkossakin, että asia on näin, Vaateri kertoo.

Turvallisuus näkyy myös Mainokoti Kruunun tilojen suunnittelussa; uudessa palvelukodissa tilat ovat esteettömät ja käyttötarkoitukseen suunnitellut. Palveluasunnot sijaitsevat rakennuksen alakerrassa ja tehostettuun palveluasumiseen tarkoitetut tilat puolestaan rakennuksen toisessa kerroksessa.

Palvelujen piiriin voi hakeutua joko kaupungin palveluohjauksen kauta palvelusetelillä tai ottamalla yhteyttä suoraan Mainiokoti Kruunuun sen avauduttua.