Työterveysasiakkaiden koronarokotukset alkavat Jyväskylän Mehiläisessä

Lehdistötiedote 22.4.2021

Työterveysasiakkaiden rokottaminen käynnistyy Jyväskylässä maanantaina 26.4.2021. Koronarokotukset toteutetaan yhteistyössä Jyväskylän kaupungin sosiaali- ja terveyspalveluiden, Muuramen kunnan sekä Seututerveyskeskuksen kanssa.

- Koronarokottaminen on yhteiskunnallisesti tärkeää, ja meille on yhtä aikaa ilo ja velvollisuus olla mukana suojaamassa suomalaisia. Olemme tyytyväisiä, että yhteistyö rokottamisessa pääsee meillä nyt käynnistymään ja voimme osaltamme auttaa Jyväskylän ja sen lähikuntien työterveysasiakkaiden sujuvassa rokottamisessa, toteaa yksikönjohtaja Mila Korhonen Mehiläinen Jyväskylästä.

Jyväskylän Mehiläisessä rokotetaan maanantaista alkaen Jyväskylän, Hankasalmen, Uuraisten, Muuramen, Laukaan, Petäjäveden, Toivakan, Keuruun, Konneveden, Luhangan, Multian ja Joutsan alueilla työskenteleviä työterveysasiakkaita, joiden työnantaja on sopinut työntekijöidensä rokottamisesta Mehiläisen työterveyshuollossa.

Rokottaminen tapahtuu THL:n valtakunnallisesti määrittelemien kriteerien sekä kuntien rokotusjärjestyksen mukaisesti. Tällä hetkellä rokotetaan riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvia sekä kunnasta riippuen myös joko yli 60- tai yli 50-vuotiaita terveitä aikuisia.

Rokotuksia annetaan Jyväskylän toimipisteessä osoitteessa Kauppakatu 35, ja aikoja tulee olemaan tarjolla myös iltaisin ja viikonloppuisin. Mehiläinen valmistautuu antamaan myöhemmin rokotteita myös muissa Keski-Suomen toimipisteissään.

- Rokotusta varten kannattaa varmistaa Mehiläisen koronarokotussivustolta koronarokotus.mehilainen.fi, kuuluuko itse tässä kohtaa rokotusvuorossa olevien joukkoon. Rokotukseen tarvitaan aina ajanvaraus. Ajanvarauksen voi tehdä 23.4. alkaen Mehiläisen koronarokotusten ajanvaraussivulla koronarokotus.mehilainen.fi tai asiakaspalvelukeskuksen numerossa 010 414 00 (0,084 €/min), sanoo Korhonen.

Koronarokotukseen suositellaan tulemaan varattuna ajankohtana vain terveenä ja kasvomaskia käyttäen. Riskiryhmään kuuluminen tulee pystyä osoittamaan rokotuspaikalla esimerkiksi Kela-kortin merkinnöin tai sairauskertomustietojen pohjalta.