Tokion olympialaisissa loukkaantunut kymmenottelija Thomas Van der Plaetsen leikattiin Urheilu Mehiläisessä

Lehdistötiedote 11.8.2021

Belgialainen vuoden 2016 kymmenottelun Euroopan mestari Thomas Van der Plaetsenin takareisivamma operoitiin 11.8.2021 Urheilu Mehiläisessä Turussa. Leikkauksen toteutti ortopedi Lasse Lempainen.

Thomas Van der Plaetsen koki kovia Tokion kymmenottelun pituushyppykisassa. 30-vuotiaan belgialaisen menestyshaaveet kariutuivat pituushypyssä tapahtuneeseen loukkaantumiseen ja urheilija vietiin pyörätuolissa stadionilta. Tokion olympiakylässä tehdyissä tutkimuksissa selvisi, että Van der Plaetsenilla on leikkausta vaativa takareisivamma.

Vamman vakavuuden selvittyä Van der Plaetsenin tukijoukot ottivat yhteyttä Turkuun suositusten kautta. Lasse Lempainen katsoi magneettikuvat ja urheilija sekä tiimi valitsivat hoitavaksi lääkärikseen ortopedi Lempaisen.

-Leikkaus onnistui hyvin, ja olen luottavainen, että Thomas palaa huipulle kuntoutuksen jälkeen, Lasse Lempainen kertoo.

- Olen erittäin helpottunut, että leikkaus onnistui näin hyvin ja kuntoutuminen on seuraavaksi edessä. Olen erittäin kiitollinen Lasse Lempaiselle nopeasta tilanteen arvioinnista ja hyvästä työstä, Van der Plaetsen sanoo.