Sakari Oravan ja Lasse Lempaisen yhteistyö AC Milanin kanssa jatkuu

Oravan ja Lempaisen yhteistyö AC Milanin kanssa jatkuu

Lehdistötiedote 4.6.2019

Urheilu Mehiläisen ortopedit Sakari Orava ja Lasse Lempainen toimivat myös jatkossa italialaisen jalkapalloseura AC Milanin konsultteina lihas- ja jännevammojen hoidossa.

- Ammattilaisjalkapallossa lihas- ja jännevammat ovat yleisiä. On suuri luottamuksen osoitus päästä konsultoimaan AC Milania, joka on yksi maailman menestyksekkäimmistä seuroista, kuvailee ortopedi Lasse Lempainen.

Jos AC Milanin pelaaja saa esimerkiksi hankalamman hamstring- tai akillesvamman, niin neuvoa jatkohoidosta kysytään Turun Urheilu Mehiläisestä. Tarvittaessa pelaaja tulee Turkuun hoidettavaksi, jos esimerkiksi leikkaushoitoa tarvitaan vamman hoitoon.

AC Milanin lääkäri, Medical Director Stefano Mazzoni on ollut tyytyväinen nopeaan konsultaatiomahdollisuuteen vamman sattuessa:

- Sakari Oravan ja Lasse Lempaisen mielipidettä arvostetaan seuran urheilijoiden hoidossa ja konsultointi helpottaa myös lääkäreiden työtä. Kokemusta ja samalla vastuuta on hyvä jakaa.

Lempainen ja Orava olivat hiljattain Italiassa jalkapalloseura AC Milanin vieraina. Vierailun yhteydessä he arvioivat parin edustusjoukkueen pelaajan tilannetta. Heidän kuntoutumistaan seurataan yhteistyössä.

- Toisella pelaajista oli akuutti lähentäjälihaksen vamma ja toisella takareisivamma. Tutustuimme myös AC Milanin harjoituskeskuksen olosuhteisiin ja pidimme siellä koulutustilaisuuden seuran lääkäreille ja fysioterapeuteille. Ammatillisessa mielessä tämä on itselleni myös aivan mahtava tilaisuus päästä seuraamaan läheltä huippuseuran toimintaa ja urheilijoiden harjoittelua, iloitsee Lempainen.

Yhteistyötä jo vuodesta 1986

Sakari Oravalla on pitkät perinteet yhteistyöstä AC Milanin kanssa. Yhteistyö alkoi jo vuonna 1986 ja Orava on vuosien varrella hoitanut useita seuran urheilijoita. Kovat nimet kuten Giuseppe Pancaro, Dario Simic’, Nigel de Jong ja Giacomo Bonaventura ovat muun muassa hakeneet uralleen uutta nousua hänen leikkauspöydältään.

- Viimeisimpänä leikkauspotilaana oli Lucas Biglia, jonka leikkasimme yhdessä Lempaisen kanssa viime syksynä, kertoo Orava.

- Tavoitteenamme on olla joukkueen osoittaman luottamuksen arvoisia jatkossakin hoitamalla AC Milanin pelaajia vahvalla ammattitaidolla yhteistyössä joukkueen kanssa, toteaa Lempainen lopuksi.