Rovaseudun Hoivapalvelut osaksi Mainiokoteja

Rovaseudun Hoivapalvelut osaksi Mainiokoteja

Lehdistötiedote 4.10.2023

Ikääntyneiden ympärivuorokautista palveluasumista ja yhteisöllistä asumista tuottava Rovaseudun Hoivapalvelut Oy:n omistus on siirtynyt Mehiläinen Hoivapalvelut Oy:lle 1.10.2023 alkaen. Rovaniemellä toimivan yhtiön toimintaan kuuluvat ikääntyneiden hoivakodit Lapinvuokko ja Seutula, joissa on yhteensä 65 asukaspaikkaa.

- Rovaseudun Hoivapalveluiden toiminnassa korostuvat asukkaiden yksilöllinen elämänhistorian huomiointi, kuntouttava työote ja itsemääräämisoikeuden tukeminen. Nämä ovat myös meillä Mainiokodeissa tärkeitä arvoja ja pidämme niistä kiinni myös jatkossa. Yhtiössä on tehty laadukasta työtä ja henkilökunnan osaaminen on korkealla tasolla. Näistä lähtökohdista on hyvä jatkaa toimintaa, sanoo Mainiokotien liiketoimintajohtaja Niklas Härus.

- Olemme kehittäneet Rovaseudun Hoivapalveluiden toimintaa vuodesta 2007 ja tämä oli oikea hetki löytää yhtiölle uusi omistaja. Meille oli tärkeää löytää luotettava kumppani, joka on sitoutunut toiminnan laadun kehittämiseen myös jatkossa. Tämä oli asukkaiden ja henkilökunnan kannalta paras ratkaisu, kertovat Rovaseudun Hoivapalvelut Oy:n yrittäjät Jaana Haavikko ja Hanna Niska, jotka jatkavat yhtiön palveluksessa siirtymäajan.

Omistusvaihdoksella ei ole vaikutusta työsuhteisiin, asukastyöhön tai muihin sopimuksiin.

Rovaseudun Hoivapalveluiden lisäksi Mainiokodeilla on Lapin hyvinvointialueella Mainiokoti Vihtori Kemissä. Yhteensä toimintaan kuuluu 84 Mainiokotia eri puolilla Suomea.