Recare Oy osaksi Mehiläisen vammaispalveluita

Lehdistötiedote 23.1.2018

Vammaisten asumispalveluita tuottava Recare Oy:n omistus on siirtynyt Mehiläinen Oy:lle 18.1.2018 alkaen. Yhtiöllä on vammaisten palvelukodit Annikakoti Merikarvialla ja Kerttukoti Kankaanpäässä. Yhteensä toimintaan kuuluu 30 ympärivuorokautista asukaspaikkaa.

- Annikakodin ja Kerttukodin toiminta-ajatuksena on ollut varmistaa asukkaiden yksilöllinen hyvä elämä, joka vastaa Mehiläisen arvomaailmaa, sanoo Mehiläisen hoivapalveluiden liiketoimintajohtaja Niklas Härus.

- Mehiläisen kanssa löytyi luottamuksellinen keskusteluyhteys. Annikakodin ja Kerttukodin arki jatkuu ennallaan, kertoo Recare Oy:n yrittäjä Mari Danakas, joka jatkaa yksiköiden johtajana.

Omistusvaihdoksella ei ole vaikutusta työsuhteisiin, asukastyöhön tai muihin sopimuksiin.

Omakoti Annikan ja Omakoti Kertun lisäksi Mehiläisellä on yli 130 palvelukotia eri puolilla Suomea. Mehiläinen panostaa nyt erityisen vahvasti vammaispalveluiden kasvuun ja kehittämiseen. Uusia vammaispalveluiden koteja ovat syksyllä 2017 avautunut Omakoti Kehrä Kouvolassa sekä rakenteilla olevat Omakoti Polkka Hyvinkäälle, Omakoti Aarre Sipooseen ja Omakoti Retiisi Kuopioon. Lisäksi yritysostoilla Mehiläiseen ovat liittyneet vuonna 2017 Omakoti Kartano Joutsassa ja Omakoti Suomalainen Kuopiossa.