Porvoon Lääkärikeskus ja Porvoon Röntgen Mehiläiselle

Lehdistötiedote 26.6.2018

Porvoon Lääkärikeskus Oy ja Porvoon Röntgen Oy ovat allekirjoittaneet 25.6.2018 yrityskauppasopimuksen Mehiläisen kanssa. Perinteikkään lääkärikeskuksen paikallinen osaaminen ja kaksikielinen asiakaspalvelu jatkuvat ennallaan myös jatkossa. Omistusjärjestelyllä ei ole vaikutuksia asiakassopimuksiin tai henkilökunnan työsuhteisiin.

Mehiläinen hankkii 25.6.2018 allekirjoitetulla yrityskaupalla täyden omistuksen Porvoon Lääkärikeskus Oy:stä sekä Porvoon Röntgen Oy:stä. Kauppa saatetaan loppuun lähiviikkojen aikana.

”Porvoo on kasvava ja merkittävä toiminta-alue, josta on puuttunut Mehiläisen täyden palvelun lääkärikeskus. Arvostamme Porvoon Lääkärikeskuksen vahvaa paikallista osaamista, jota Mehiläinen täydentää toimialan parhailla, ympärivuorokautisilla digitaalisilla palveluilla”, sanoo Mehiläisen liiketoimintajohtaja Johanna Asklöf.

Porvoon Lääkärikeskus ja Röntgen tarjoavat lääkäri-, työterveys-, laboratorio- ja fysioterapiapalveluja, röntgen- ja magneettikuvauksia sekä päiväkirurgiaa Näsin koulukadulla yli sadan terveydenhuollon ammattilaisen voimin.

”Porvoon Lääkärikeskus on palvellut asiakkaita Itä-Uudenmaan johtavana terveyspalveluyrityksenä jo yli 40 vuotta. Pysyäksemme kilpailukykyisenä toimintaympäristön vahvassa murroksessa tarvitsemme kuitenkin nykyistä leveämmät hartiat toimintamme kehittämiseen”, toteaa johtava lääkäri Kirsti Castrén Porvoon Lääkärikeskuksesta.

”Meillä on Mehiläisen kanssa paljon yhteistä: samat arvot ja vahva historia yhdistettynä haluun palvella asiakkaita ja kehittää toimintaamme. Uusi omistuspohja parantaa toimintaamme entisestään tuoden asiakkaillemme Mehiläisen edistykselliset digitaaliset palvelut sekä maanlaajuisen verkoston”, sanoo Castrén.

”Porvoon Röntgen on palvellut asiakkaita Itä-Uudenmaan ainoana täyden palvelun yksityisenä kuvantamislaitoksena Porvoon Lääkärikeskuksen yhteydessä jo 16 vuoden ajan. Tulevaisuus Mehiläisen osana takaa kilpailukyvyn muuttuvassa toimintaympäristössä ja mahdollistaa paremmin muun muassa digitaalisten palveluiden kehittämisen”, sanoo toimitusjohtaja Tommi Jauhiainen Porvoon Röntgenistä.

Asiakaspalvelu jatkuu lääkärikeskuksen toimipisteessä tuttuun tapaan. Yrityskaupalla ei myöskään ole vaikutuksia henkilökunnan työsuhteisiin tai asiakassopimuksiin.

Asiakkaiden arkeen sujuvuutta digipalveluilla

Mehiläinen tuo jatkossa Porvoon Lääkärikeskuksen asiakkaille sujuvat digipalvelut, kuten OmaMehiläinen sovelluksen.

”Digiklinikalla asiakas tavoittaa terveydenhuollon asiantuntijat kellon ympäri. Omien terveystietojen hallinta on helppoa OmaMehiläisen kautta: sovelluksesta löytyvät tutkimus- ja hoitotiedot röntgen- ja magneettikuvineen”, toteaa Asklöf lopuksi.

Lisätietoja:

Mehiläinen Oy, liiketoimintajohtaja Johanna Asklöf, puh. 050 4450 502, johanna.asklof@mehilainen.fi

Porvoon Lääkärikeskus Oy, johtava lääkäri Kirsti Castren, puh 040 501 8308, kirsti.castren@porvoonlaakarikeskus.fi

Porvoon Röntgen Oy, toimitusjohtaja Tommi Jauhiainen, puh. 050 301 6350, tommi.jauhiainen@radiologit.com

Mehiläinen-konserni on tunnettu ja arvostettu yksityinen sosiaali- ja terveyspalveluiden tuottaja Suomessa, joka tarjoaa laadukkaat, kokonaisvaltaiset palvelut nopeasti ja sujuvasti yksityis-, yritys- ja kunta-asiakkaille. Mehiläinen hoitaa, hoivaa ja huolehtii vuosittain yli miljoonasta asiakkaasta. Mehiläisen yli 360 toimipisteessä palveluita tuottaa yhteensä yli 14 000 työntekijää ja ammatinharjoittajaa. Mehiläisen omistajiin kuuluvat ulkomaisten pääomasijoittajien lisäksi LähiTapiola, Ilmarinen, Varma sekä Mehiläisen johto.

Oy Porvoon Lääkärikeskus-Borgå Läkarcentral Ab on vuonna 1972 perustettu Itä-Uudenmaan johtava, monipuolisia terveydenhuoltopalveluita tuottava yritys. Tarjoamme palveluita niin yksityis- kuin yritysasiakkaille, kunnille, sairaskassoille ja vakuutusyhtiöille. Lääkärikeskuksen palveluksessa on 38 työntekijää ja yli 90 terveydenhuollon ammattilaista ammatinharjoittajana. Ydintoimintaamme ovat yleis- ja erikoislääkärivastaanotot, työterveyshuolto, monipuolinen laboratorio ja päiväkirurginen leikkaustoiminta.

Porvoon Röntgen Oy on Itä-Uudenmaan ainoa täyden palvelun yksityinen kuvantamislaitos. Palveluvalikoimaan kuuluvat magneettikuvaus, ultraäänitutkimukset, mammografiat, luuntiheysmittaukset ja röntgenkuvaukset.