Pohjois-Savon hyvinvointialueen suun terveydenhuollon päivystyskilpailutus päättyi – Mehiläinen valittiin kumppaniksi

Lehdistötiedote 16.6.2023

Mehiläinen Terveyspalvelut on voittanut Pohjois-Savon hyvinvointialueen suun terveydenhuollon virka-ajan ulkopuolista päivystystä koskevan julkisen tarjouskilpailun. Yhteistyön sopimuskausi alkaa 19.6.2023 ja jatkuu toistaiseksi voimassa olevana.

- Olemme erittäin iloisia siitä, että pääsemme tuottamaan tärkeitä suun terveyden palveluita Pohjois-Savon alueen asukkaille. Käynnistämme toiminnan innostunein mielin, kommentoi Kasperi Rasilainen, Mehiläisen perusterveydenhuollon lääkäri- ja hammaslääkäripalveluiden johtaja.

Sun terveydenhuollon päivystyskilpailutus koski viikonloppuisin, arkipyhinä ja iltaisin tapahtuvaa hammaslääkärin ja hammashoitajan työparien päivystystä Kuopion yliopistollisen sairaalan yhteispäivystyksen tiloissa.

- Hammaslääkärinpäivystyksen käytäntöihin tämä ei tuo muutoksia; asiakkaat soittavat päivystysaikaan kiireellisissä suun terveydenhuollon asioissa samoihin puhelinnumeroihin kuin ennenkin ja palvelupaikka pysyy samana Kysin päivystysyksikössä. Sopimuksen myötä saamme turvattua päivystyksellisen hoidon virka-ajan ulkopuolella. Toivomme, että yhteistyö Mehiläisen kanssa sujuu mutkattomasti ja saamme jatkaa yhteystyötä pitkään, kertoo vs. Pohjois-Savon hyvinvointialueen suun terveydenhuollon alue-esihenkilö Margarita Rogatkina.

Jatkossa Mehiläisen vastuulla on Pohjois-Savon hyvinvointialueen suun terveydenhuollon päivystyksen hammaslääkärien ja -hoitajien työparien palvelutuotanto.

- Tulemme tarjoamaan korkealaatuisia ja potilaslähtöisiä palveluita sopimuksen mukaisesti. Tavoitteenamme on varmistaa suun terveydenhuollon jatkuvuus ja turvata potilaiden hyvinvointi akuuteissa päivystyksellisissä tilanteissa, Rasilainen toteaa.

Mehiläinen on Suomen johtava terveys- ja sosiaalipalvelujen tarjoaja, jolla on vahva sitoutuminen laadukkaaseen hoitoon, ammattitaitoiseen henkilöstöön ja innovatiivisiin ratkaisuihin. Pohjois-Savon hyvinvointialueen suun terveydenhuollon päivystyskilpailutuksen voitto vahvistaa Mehiläisen asemaa alan johtavana toimijana, jolla on mahdollisuudet vastata vaativiin palvelutarpeisiin hyvinvointialueiden tukena.

Pohjois-Savon hyvinvointialueeseen kuuluvat seuraavat kunnat: Iisalmi, Joroinen, Kaavi, Keitele, Kiuruvesi, Kuopio, Lapinlahti, Leppävirta, Pielavesi, Rautalampi, Rautavaara, Siilinjärvi, Sonkajärvi, Suonenjoki, Tervo, Tuusniemi, Varkaus, Vesanto ja Vieremä.

Lisätietoja hammaslääkäripäivystyksestä:
Pohjois-Savon hyvinvointialueen verkkosivut