Pika-aituri Annimari Korte leikattiin tänään Urheilu Mehiläisessä – ”Ensi vuosi on tärkeä arvokisavuosi”

Lehdistötiedote 12.8.2021

100 metrin aitajuoksun Suomen ennätyksen haltijan Annimari Korten takareidet operoitiin torstaina 12.8.2021 Urheilu Mehiläisessä Turussa. Leikkauksen toteutti ortopedi Lasse Lempainen.

Annimari Korte on kärsinyt pitkään takareisien rasitusvammoista, jotka ovat alkaneet revähdyksestä. Vammat hallitsivat myös juoksijan valmistautumista Tokion olympialaisiin. Hamstring syndrooma on rasitusvamma, joka tulee rasittavan kovan urheilun seurauksen ja on tyypillinen vaiva juuri esimerkiksi aitajuoksijoille. Kipu tulee tyypillisesti pakaran seudulle juostessa – toisinaan jopa istuessa ja makuuasennossa.

- Annimarin kohdalla kokeilimme konservatiivisen hoidon mahdollisuudet ennen leikkauspäätöstä, sillä useimmiten oireet vähenevät kuntouttavalla hoidolla. Tällä kertaa siitä ei ollut tarpeeksi suurta apua ja leikkaus oli tässä tilanteessa oikea ratkaisu. Leikkaus tehtiin tänään ja se onnistui hyvin. Molemmat takareidet operoitiin, ortopedi Lasse Lempainen kertoo.

Hallitseva Suomen mestari ei puolusta viime vuoden mestaruutta tulevissa Kalevan Kisoissa. Tokion olympialaisten jälkeen tehtiin päätös, että loppukauden kilpailut jäävät juoksematta, ja katse käännetään ensi vuoden tärkeään arvokisakesään, jolloin juostaan sekä EM- että MM-mitaleista.

- Harmittaa, että Kalevan kisat ja Ruotsi-ottelu jäävät väliin, mutta ensi vuosi on tärkeä vuosi. Tein heti Tokiossa päätöksen, että leikataan niin nopeasti kuin mahdollista. Tästä sain kuukauden lisäaikaa valmistautua ensi kesään, Annimari Korte kertoo.

- Suuri kiitos Turun Urheilu Mehiläiselle ja Lasselle. Halusin, että Lasse leikkaa jalkani, sillä hän välittää aidosti urheilijoista ja se on hieno juttu. Nyt kuntoutetaan rauhassa, ja toivon, että pääsen parempaan kuntoon ja voin harjoitella ehjemmin kuin viimeiseen kahteen vuoteen, Korte jatkaa.

- Kuntoutus rasitusvamman jälkeen on syytä suorittaa huolella. Leikkaus on yksi osa toipumista ja kuntoutus kohti huippukuntoa alkaa tästä. Me toivomme, että Annimarin nopeimmat ajat ja parhaat saavutukset ovat vielä edessäpäin, Lempainen päättää.